x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget IT/INFO

IT/INFO

28 Ian 2005   •   00:00

29 ianuarie 2005
NOI ECHIPAMENTE ETHERNET. Pe piata echipamentelor care asigura conexiune Ethernet isi vor face aparitia in curand inca doua produse. Este vorba de ETX - 102 (fibra optica) si ETX - 202 (Gigabit Ethernet), produse de RAD Data Communications. Acestea permit operatorului separarea traficului la nivel de utilizator, putand oferi servicii de tipul conexiune LAN intre locatii distante, acces Internet sau securizarea retelei virtuale private. Ratele de transfer suportate variaza de la 100MB/s (ETX - 102) pana la 1GB/s (ETX - 202).

WINDOWS LONGHORN, ANTITRUST. Departamentul de Justitiei al SUA supravegheaza de cateva luni planurile Microsoft legate de noul sistem de operare Windows Longhorn, ce va aparea pe piata in 2006. Companiei i-a fost prezentata o lista cu teme de discutie. Reprezentantii Microsoft vor tine la curent autoritatile antitrust cu continutul noului sistem de operare. Prima intalnire va avea loc la mijlocul lunii februarie.
Colaborarea cu Departamentul Justitiei si statele in fazele preliminare ale procesului de dezvoltare a Longhorn este importanta, a declarat purtatorul de cuvant al companiei, Stacy Drake, citat de news.com.

CONTRACT DE RETAIL. HP si Flamingo au incheiat un contract de retail direct. Astfel, prin reteaua de magazine Flamingo va fi disponibila gama completa de produse HP, cuprinzand imprimante, camere foto, proiectoare etc. Prin acest contract, Flamingo isi va creste semnificativ cota de piata in zona imprimantelor, la un nivel cel putin similar celui de pe piata de PC, se arata intr-un comunicat al companiei. Pe de alta parte, HP estimeaza ca cifra de afaceri cu Flamingo se va dubla in urmatorii doi ani.

CRESTE PROFITUL SAP. Profitul net al companiei germane SAP a ajuns in 2004 la 1,3 miliarde de euro, cu 22% mai mare decat in 2003, iar veniturile totale s-au cifrat la 7,5 miliarde de euro, in crestere cu 7% fata de 2003, se arata intr-un comunicat al companiei. Daca este eliminata influenta cursului de schimb, cresterea veniturilor totale este de 10%.

×
Subiecte în articol: IT