x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget IT/INFO

IT/INFO

21 Ian 2005   •   00:00

22 ianuarie 2005
CONVERGENTA PANASONIC - HP. Panasonic si HP au anuntat colaborarea in scopul accelerarii convergentei dintre PC-uri si produsele elctronice de consum. Un prim pas in atingerea acestui obiectiv il reprezinta facilitarea utilizarii de catre consumatori a mediilor DVD atat in echipamentele electronice, cat si in PC-uri. Panasonic va adauga posibilitatea de citire si scriere DVD+R in recorderele sale DVD, iar HP va adauga functionalitatea DVD-RAM in unitatile DVD de inregistrare din portofoliul destinat PC-urilor desktop. DVD + R este numele formatului de scriere unica pe DVD al aliantei + RW, iar DVD-RAM este numele formatului de scriere de mai multe ori pe DVD al DVD Forum.

INTEL LANSEAZA SONOMA. Intel a lansat noua tehnologie mobila Centrino (nume de cod anterior - Sonoma) pentru notebook-uri. Noua tehnologie include procesoarele Intel Pentium M, familia de chipset-uri Mobile Intel 915 Express (nume de cod anterior - Alviso), componentele Intel PRO/Wireless 2915ABG sau 2200BG wireless LAN. Notebook-urile care urmeaza sa apara pe piata vor varia de la modele complet echipate, cu ecran plat de 17 inch, cu Intel High Definition Audio si sunet surround, pana la laptop-uri micute, care cantaresc mai putin de 1,3 kilograme. Cumparatorii se pot astepta sa vada mai multe modele, cu preturi incepand de la 1.000 $.

COLABORARE INTRE MICROSOFT SI SAP. Microsoft si SAP au anuntat lansarea noului Portal Development Kit pentru Microsoft .NET (PDK pentru .NET) in cadrul platformei SAP NetWeaver. Oferit ca un component add-on la Microsoft Visual Studio .NET 2003, PDK pentru .NET permite construirea de continut pentru SAP Enterprise Portal, utilizand oricare dintre limbajele de dezvoltare sustinute de acesta, inclusiv Microsoft Visual C++ si Microsoft Visual Basic .NET.
Creatorii de programe pot construi interfata pentru utilizatori folosind orice combinatie intre comenzile standard ale SAP .NET si comenzile interfetei pentru utilizator ale SAP NetWeaver.

Grupaj realizat de Alexandru Radescu

×
Subiecte în articol: IT