x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget IT/INFO

IT/INFO

06 Noi 2004   •   00:00

6 noiembrie 2004

PIATA CELULARELOR VA CRESTE CU 10%. Piata globala a telefoanelor mobile va creste cu aproximativ 10% in 2005, estimeaza Nokia. Compania si-a fixat tintele de crestere a profitului operational al principalelor sale divizii, anuntand ca doreste ca divizia sa de telefoane mobile si retele de telecomunicatii sa avanseze mai rapid decat piata. Compania a anuntat ca va lansa aproximativ 40 de noi modele de telefoane mobile in 2005. Pentru 2004, Nokia estimeaza ca-si va extinde oferta de produse cu 35 de modele noi. De asemenea, compania a anuntat ca, pana la sfarsitul anului 2006, isi va reduce fondurile destinate cercetarii si dezvoltarii, la 9-10% din vanzarile nete, fata de 13% in 2003.

RETEA DE AVERTIZARE MICROSOFT. Utilizatorii Windows vor fi anuntati cu cateva zile inainte de aparitia unui nou patch pentru sistemul de operare. Acest sistem de "alerta rapida" era disponibil pana acum doar pentru clientii de dimensiuni mari ai companiei Microsoft.

3G LA METROU IN HONG KONG. Compania de telefonie mobila SmarTone Telecommunications Holdings din Hong-Kong a anuntat ca va lansa o noua retea de telefonie mobila incepand din decembrie, devenind al doilea provider de servicii 3G din zona. De asemenea, compania a incheiat o intelegere cu operatorul metroului din Hong Kong pentru a oferi acoperire in subteran, incepand de anul viitor.

LAPTOP CU ECRAN DE 17 INCH. Dell a prezentat versiunea cu ecran de 17 inch a notebook-ului Inspiron. Este cel mai mare ecran de laptop lansat pana acum de cei de la Dell, precedentul masurand 15 inch. Ecranul mai mare nu a cauzat cresterea dimensiunilor sau greutatii lui Inspiron 9200, acesta avand o grosime de 1,5 inch si o greutate de 3, 6 kilograme. Noul ecran de 17 inch ofera o vizibilitate marita cu 26% fata de ecranul tipic de 15 inch si are luminozitatea si rezolutia comparabile cu ale fratelui sau mai mic. HP, Apple, Gateway si Toshiba se numara printre companiile care au lansat in ultimul an laptopuri cu ecrane de 17 inch.

Grupaj realizat de Cristian Ionita
×
Subiecte în articol: IT inch