x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget It - Stirile zilei 1 mai 2004

It - Stirile zilei 1 mai 2004

01 Mai 2004   •   00:00

Orange, raport trimestrial

Veniturile Orange Romănia au totalizat 161 milioane de dolari in primele trei luni ale acestui an, valoare superioara cu 53,6% nivelului raportat pentru perioada corespunzatoare din 2003. In acelasi timp, numarul de clienti a urcat de la 2,377 milioane la 3,611 milioane, ceea ce reprezinta o crestere cu 52%. Tot cu ocazia prezentarii bilantului pe primul trimestru din 2004, cei de la Orange au discutat si despre parteneriatul cu Equant Romănia, menit furnizarii unor servicii de calitate pentru companiile mari.

Silueta de... cooler

Gigabyte a anuntat lansarea cooler-ului 3D - Ultra Super Silent, compatibil cu ultimele procesoare de la Intel si AMD. Coole-ul universal poate fi folosit atat cu procesoarele Pentium 4 cat si cu procesoarele Athlon XP sau Athlon 64 si are un nivel de zgomot de 23,7dBA la o turatie maxima de 2.500 rotatii pe minut. Modelul precedent avea turatii de pana la 4500 RPM si producea un zgomot de 45 dBA. Noul „ventilator" cantareste 760 de grame si are dimensiuni de 83 x 83 x 90mm.

e-Bilant contabil

Zilele trecute, 70 de mari agenti economici au fost instruiti in legatura cu modalitatea de depunere electronica a bilantului contabil. Sesiunea a fost organizata de catre Ministerul Comunicatiilor si Tehnologiei Informatiei si Agentia Nationala de Administrare Fiscala din cadrul Ministerului Finantelor Publice. Sesiunile de instruire vor continua in perioada mai-iunie 2004, urmand sa fie instruiti inca 200 de agenti economici. In lunile martie si februarie 2004, prin intermediul www.e-guvernare.ro, 60 companii, mari contribuabili, au depus online 306 declaratii.

Bagle.z „scrie" versuri

Ultima varianta a virusului Bagle, aparuta la inceputul saptamanii, are si o parte... literara. Virusul contine si cateva randuri care seamana cu poeziile lui Walt Witman. Din fericire este vorba de un vierme cu un potential „ofensiv" mediu si, spre deosebire de viermele Netsky, are o perioada de „viata" scazuta. Expertii in antivirusi sunt de parere ca in cazul virusului Bagle este vorba de un singur creator, in timp ce Netsky ar fi opera mai multor hackeri. Bagle.z se raspandeste prin e-mail, ascunzandu-se in extensiile .com, .exe, .scr si .cpl, dar a fost descoperit si in fisiere arhivate .zip.

Grupaj realizat de Alexandru Radescu
×
Subiecte în articol: IT