x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget IT/Stirile zilei - 11 octombrie 2004

IT/Stirile zilei - 11 octombrie 2004

11 Oct 2004   •   00:00
EUROGIRO SE EXTINDE. Posta Romana isi extinde, incepand de astazi, serviciul de mandate Eurogiro pe relatia Romania - Slovacia, iar, de la 1 noiembrie, acesta va fi disponibil si pe relatia Romania - Luxemburg. Clientii pot expedia sau primi maximum 550 de euro in/din aceste doua state. Prin Eurogiro se realizeaza plati si incasari de sume in valuta, in/din strainatate. Sistemul informatic folosit permite o micsorare considerabila a timpului de transmitere, comparativ cu cel inregistrat in cazul clasicelor mandate postale internationale.

COLABORARE IN DOMENIUL 3G. Intel, Nokia si Symbian si-au anuntat colaborarea pentru lansarea pe piata a unor dispozitive specifice smartphones - bazate pe platforma Nokia Series 60, folosind tehnologia Intel. De asemenea, Intel si Symbian au decis sa investeasca in dezvoltarea unei platforme care va permite construirea unei noi clase de dispozitive 3G bazate pe tehnologiile Symbian OS si Intel® XScale®.

COMUNICATII SI CONEXIUNI. Procentajul gospodariilor din Uniunea Europeana care detin cel putin un telefon mobil este de 81%, in timp ce rata de penetrare a telefoniei fixe este de 82%. Per total, 97% din gospodarii au acces la servicii de telefonie. In ceea ce priveste serviciile de acces la Internet, numarul utilizatorilor care au optat pentru conexiunea in banda larga s-a dublat in ultimul an. Statele in care rata de penetrare a conexiunilor broadband este cea mai ridicata sunt Olanda (36%) si Belgia (32%), se arata intr-un raport al Comisiei Europene preluat de ANRC.

SECURITATE INFORMATICA. Piata romaneasca a securitatii informatice "s-a imbogatit" cu gama de produse Symantec Consumer Box. Acest lucru s-a realizat prin semnarea extinderii contractului de distributie Omnilogic-Symantec. Prin acest contract, Omnilogic poate sa ofere solutii Symantec pentru toate segmentele de piata: SOHO, Medium si Large Enterprise.

Grupaj realizat de Alexandru Radescu

×
Subiecte în articol: IT