x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget IT/Stirile zilei - 14 octombrie 2004

IT/Stirile zilei - 14 octombrie 2004

14 Oct 2004   •   00:00
TELEVIZOARE MAI IEFTINE. Divizia de aparate electronice a companiei olandeze Phillips Electronics a anuntat ca a inregistrat pierderi in trimestrul al treilea al anului, ca urmare a scaderii cu 30% a preturilor televizoarelor cu ecran plat si DVD-urilor. Incasarile au fost influentate si de scaderea cu 30% a preturilor televizoarelor cu ecran plat si a DVD-urilor, in urma competitiei acerbe de pe piata. Conform analistilor, consumatorii europeni iau mai greu decizia de a achizitiona bunuri de folosinta indelungata, intr-o perioada in care economia mondiala este afectata de presiuni inflationiste si cresterea cotatiilor titeiului.

DEUTSCHE TELEKOM VREA T-ONLINE. Cel mai mare operator de telefonie fixa din Europa, Deutsche Telekom, ofera 2,9 miliarde de euro pentru a rascumpara un pachet de 26% din actiunile T-Online, companie prezenta in sectorul serviciilor prin Internet. Anterior, companiile de telefonie din Franta si Spania au luat decizii similare, investind in recuperarea integrala a diviziilor vandute in timpul perioadei de avans rapid a Internet-ului. "In ultimul timp, departamentele prezente pe piata serviciilor prin Internet nu mai functioneaza prea bine in mod independent si de aceea Deutsche Telekom a decis sa reuneasca sectorul online", a declarat presedintele Deutsche Telekom, Kai-Uwe Ricke.

JOC VIDEO NINTENDO. Producatorul japonez Nintendo a prezentat recent un joc video portabil dotat cu doua ecrane cu cristale lichide si un senzor care detecteaza miscarea unui creion special pe display. Consola va fi disponibila pe piata de la inceputul lunii decembrie, la un pret de 135 de dolari.

25.000 $ AMENDA PENTRU SPAM. Compania americana DC Enterprises a fost amendata cu 25.000 de dolari pentru ca a trimis cateva zeci de mii de mesaje electronice nesolicitate, prin care a facut reclama la imprumuturi cu dobanzi reduse. Procesul impotriva companiei a inceput in luna iunie, dar invinuitii au ajuns la o intelegere in instanta cu procurorul general, fiind de acord sa plateasca amenda pentru incheierea procesului.

Grupaj realizat de Cristian Ionita

×
Subiecte în articol: IT