x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget IT/Stirile zilei - 15 octombrie 2004

IT/Stirile zilei - 15 octombrie 2004

15 Oct 2004   •   00:00
REZULTATE FINANCIARE INTEL. Intel a anuntat rezultatele financiare inregistrate pe trimestrul al treilea al anului in curs. Cifra de afaceri a companiei a ajuns la 8,5 miliarde dolari, in crestere cu 5 procente fata de nivelul inregistrat trimestrul precedent si cu 8% mai mare decat in trimestrul al treilea al anului trecut. Profitul net a fost de 1,9 miliarde dolari, cu 8% mai mare decat trimestrul trecut si cu 15% peste profitul din aceeasi perioada a anului 2003.

PRIMA TRANSMISIE EDGE-WCDMA. TeliaSonera Finlanda a realizat prima transmisie de date in cadrul unei retele comerciale folosind trehnologia 3G EDGE-WCDMA cu echipamente si terminale Nokia. "Acum, utilizatorii TeliaSonera Finlanda pot beneficia de o continuare fara precedent a serviciilor 3G atunci cand schimba intre ele retelele EDGE si WCDMA", se arata intr-un comunicat al celor doua companii. Reteaua TeliaSonera a fost modificata incat sa permita transferul de date la nivel national intre cele doua sisteme. Conexiunea s-a facut utilizand un smartphone Nokia 6630 (primul terminal mobil cu capabilitate EDGE-WCDMA ISHO).

YAHOO SI-A TRIPLAT PROFITUL. Profitul companiei Yahoo, operatorul celui mai vizitat portal Internet din lume, s-a triplat in trimestrul al treilea al anului fata de aceeasi perioada a lui 2003 datorita cresterii veniturilor din publicitate si a achizitiei firmei Ouverture Services. Compania a inregistrat un profit net de 253,3 milioane dolari sau 17 centi pe actiune, avans care reflecta contributia companiei Overture Services, preluata de Yahoo in octombrie 2003, pentru 1,63 miliarde dolari. Fara contributia Ouverture, profitul Yahoo ar fi fost de 124 milioane dolari.

DIN SATELIT PE TELEFON. Gigantul japonez Sanyo a prezentat recent un telefon mobil dotat cu tuner TV digital, ce-i permite sa receptioneze programe TV transmise prin satelit. De asemenea, noul model de celular este capabil sa inregistreze programele receptionate pe un card de memorie Secure Digital. Prezentarea a avut loc la targul CREATEC, in Japonia.

Grupaj realizat de Cristian Ionita

×
Subiecte în articol: IT