x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget IT/Stirile zilei - 15 septembrie 2004

IT/Stirile zilei - 15 septembrie 2004

15 Sep 2004   •   00:00
VIRUSI-SPION PE CELULARE. Aparitia primului virus care ar favoriza interceptarea ilegala a convorbirilor prin intermediul telefoniei mobile este asteptata pentru anul 2005, estimeaza Varujan Pambuccian, seful comisiei IT&C de la Camera Deputatilor. Primii virusi pentru telefoanele mobile au fost descoperiti la inceputul acestui an, iar in luna august a aparut virusul Mosquitos ce poate transmite SMS-uri de pe telefonul mobil infectat. Instalarea virusului se face prin intermediul unei copii pirat a unui joc destinat telefoanelor mobile, care functioneaza numai pe terminalele cu sisteme de operare Symbian.

MICROSOFT S-A IMPACAT CU SENDO. Procesul dintre Microsoft si producatorul britanic de telefoane mobile Sendo, in care gigantul software era acuzat de preluare ilegala de tehnologie, a fost incheiat printr-un acord intre cele doua parti. Termenii acordului nu au fost dezvaluiti, dar compania Sendo s-a declarat "foarte multumita" de rezultat. Dupa retragerea acuzatiilor, Microsoft va inapoia actiunile detinute la Sendo, respectiv 4% din capital. Producatorul britanic de telefoane mobile a fost un partener-cheie al Microsoft, dar legaturile dintre cele doua companii au fost intrerupte spre sfarsitul anului 2002, cu doua saptamani inainte de lansarea unui nou tip de telefon mobil inteligent.

20 MILIARDE EURO PENTRU 3G. Compania spaniola Telephonica va investi 20 miliarde euro, in perioada 2005-2008, in Spania si America Latina, in retelele Internet cu banda larga si telefonie mobila de generatia a treia. Compania va diviza fondurile investite in proportii egale intre Spania si America Latina. Doua miliarde euro vor fi cheltuite in Spania pentru infrastructura de baza si alte doua miliarde pentru marketing. In America Latina, compania va investi 10 miliarde euro in reteaua de Internet cu banda larga.

INVESTITII IN FACTURI. Compania americana Amdocs va furniza RomTelecom o aplicatie pentru managementul relatiei cu clientii si serviciile aferente procesului de integrare a aplicatiei software. Surse din cadrul operatorului de telefonie au estimat valoarea contractului la un milion de dolari. Aplicatia asigura serviciile de facturare si decontare pentru operatorii de telecomunicatii in relatia cu clientii.

×
Subiecte în articol: IT