x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget IT/Stirile zilei - 16 septembrie 2004

IT/Stirile zilei - 16 septembrie 2004

16 Sep 2004   •   00:00
133 DE FIRME POSTALE. Potrivit ministrului Comunicatiilor, Adriana Ticau, pe piata serviciilor postale din Romania activeaza, in prezent, 133 de firme, majoritatea pe segmentul de curierat, iar Posta Romana continua sa detina cea mai semnificativa pozitie. Cifra de afaceri a companiilor din domeniu a fost in 2003 de 7.068 miliarde lei (188 de milioane euro).

SONY CUMPARA MGM. Divizia americana a grupului japonez Sony va plati 2,85 miliarde de dolari pentru a cumpara Metro-Goldwyn-Mayer (MGM) si va prelua datoriile studioului, cu scopul de a folosi arhiva de filme pentru transferul pe DVD-uri. Conform MGM, Sony va cumpara studioul impreuna cu trei asociati, Providence Equity Partners, Texas Pacific Group si DLJ Merchant Banking Partners. La cumpararea MGM, Providence va contribui cu 450 de milioane de dolari, Sony si Texas Pacific cu 300 de milioane de si DLJ Merchant Banking cu 250 de milioane.

INTERNAUTII FAC MISCARE. In fata statisticilor din ce in ce mai ingrijoratoare privind "anchilozarea" in fata computerului, cehii sunt primii care iau atitudine. Conform unei firme de marketing din Praga, GfK, 65% dintre internautii cehi fac in mod regulat sport, iar 64% incearca sa urmeze o dieta "antistat" mult pe scaun, la calculator. Printre sporturile preferate de internautii care tin la silueta lor, se afla ciclismul si inotul. In plus, un sfert dintre internauti iau vitamine si suplimente minerale, cei chestionati avand intre 15 si 79 de ani.

SITE IMPOTRIVA RASISMULUI. Executivul scotian a lansat un site prin care se urmareste combaterea rasismului: www.youngscot.org. Conform BBC, tinta acestei initiative o reprezinta populatia cu varste cuprinse intre 12 si 26 de ani, iar sectiunile site-ului cuprind informatii despre obiceiuri, culturi si religii in Scotia. Autoritatile scotiene vor ca tineretul din aceasta tara sa fie educat intr-un spirit "liber de orice prejudecata si discriminare".

ARESTAT PENTRU VIDEO-CHAT. Un taiwanez in varsta de 13 ani a fost arestat sub invinuirea de a fi creat un video-chat erotic, prin intermediul caruia "recruta" minori pentru a lucra la "firma" sa. Conform site-ului techcentral.com, adolescentul taiwanez le-a povestit politistilor ca ideea i-a venit "pe fondul unei plictiseli" in fata computerului pe care il folosea doar ca sa se joace. Legislatia locala prevede intr-un asemenea caz, pana la cinci ani de "repaus" intr-un centru corectional pentru minori. Site-ul respectiv a avut o existenta de patru luni.

Grupaj realizat de Alexandru Radescu

×
Subiecte în articol: IT