x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget IT/Stirile zilei - 20 mai 2004

IT/Stirile zilei - 20 mai 2004

20 Mai 2004   •   00:00

Noi placi de la Gygabyte

Pe piata romaneasca a aparut noul model de placa de baza de la Gigabyte GA-K8NSNXP. Acest model se deosebeste de celelalte prin chipsetul nForce 3 250, capabil sa suporte o frecventa de 1600 Mhz pe procesoare Athlon 64, fata de 800 MHz pana acum. Acest produs include patru conectori Serial ATA, 4 porturi IDE, 8 porturi USB 2.0 si 3 FireWire IEEE1394b, port LAN Gigabit Ethernet.

Telekom se extinde

Grupul german Deutsche Telekom, intentioneaza sa isi extinda prezenta in Europa Centrala si de Est prin achizitii. Grupul Telekom „tine cont de extinderea UE catre Est si isi va concentra si ea atentia asupra acestei regiuni", a declarat directorul executiv al companiei. Deutsche Telekom controleaza deja compania Matav, principalul operator de telefonie din Ungaria, si incearca de mai multe luni sa cumpere 51% din actiunile pe care nu le detine inca la compania poloneza Polska Telefonia Cyfrowa (PTC). Ceilalti actionari ai PTC sunt furnizorul polonez de utilitati Elektrim si grupul francez Vivendi Universal, care controleaza PTC prin societatea mixta ET.

Sammy cumpara Sega

Creatorul de jocuri video Sega a anuntat ca va fi preluat de compania Sammy, numarul unu nipon in productia automatelor de jocuri, prin intermediul unei tranzactii de 1,4 miliarde de dolari. Cele doua companii au indicat ca vor crea o noua firma de tip holding, Sega Sammy Holdings Inc, la capitalul careia actionarii Sammy vor avea o participatie de 72%. Fuziunea, care ar putea fi definitivata la 1 octombrie, mai trebuie aprobata de doua treimi din actionarii Sammy si de actionarii Sega. Negocierile de fuziune dintre cele doua companii au esuat in 2003 din cauza dezacordurilor legate de stilul de management si de alte aspecte ale integrarii.

Codul Cisco, furat?

Compania Cisco a anuntat ca exista posibilitatea ca cineva sa fi furat codul care are un rol important in „supervizarea" traficului pe Internet. Atat Microsoft, cat si Cisco, pazesc cu mare grija codurile sursa, pentru ca sunt considerate un fel de „sange vital" al activitatii lor de afaceri. Cu cateva zile in urma, site-ul rusesc SecurityLab anunta faptul ca s-au furat 800 megabiti din acest cod sursa. In februarie se anunta „furtul" si postarea pe net a codului de la Windows 2000.
×
Subiecte în articol: IT