x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget IT/Stirile zilei - 20 septembrie 2004

IT/Stirile zilei - 20 septembrie 2004

20 Sep 2004   •   00:00

Molipsire - Si vietnamezii inchid cafenele Autoritatile din Vietnam au inchis 65 de cafenele-Internet dupa ce au descoperit sute de adrese ale unor site-uri cu continut pentru adulti, dar si site-uri "antiguvernamentale" care fusesera rulate din acele locatii. In ultimul timp, guvernul de la Hanoi a intensificat controlul asupra Internetului, cerand celor care intra pe net, din cafenele, sa se inregistreze. In plus, proprietarii de net-cafe-uri trebuie sa monitorizeze site-urile care sunt accesate de catre clientii lor.

Telecomunicatiii - Amenzi pentru operatorii

Cei trei operatori de telefonie din Cehia au fost amendati cu suma totala de 1,7 milioane de dolari, dupa ce s-a descoperit ca au incalcat legile concurentei. Astfel, Eurotel Praha (detinuta de Cesky Telecom) a fost amendata cu 857.000 de dolari, T-Mobile (unitate a germanilor de la T-Mobile) cu 468.000 de dolari, iar Cesky Mobil (in proprietatea Canada Telesystem International Wireless) cu 390.000 de dolari. Conform raportului furnizat de catre Oficiul Ceh pentru Protejarea Concurentei, Eurotel are 4,2 milioane de clienti, T-Mobile 4 milioane, iar Cesky Mobil 1,6 milioane.

Boicot - Libanezii iar opresc celularele

Pentru a treia oara din luna iulie, mai multe asociatii din Liban au declansat "boicotul telefoanelor mobile", in intentia de a determina guvernul sa actioneze asupra operatorilor de telefonie, care ar practica "printre cele mai ridicate preturi" la serviciile oferite. Pentru cateva ore, mii de libanezi s-au abtinut sa foloseasca celularul, cerand scaderea preturilor cu 30%, tarifele in timpul noptii cu 50% si introducerea de cartele preplatite.

Recunostinta - Creatorul Linux a fost premiat

Linus Torvalds, creatorul sistemului de operare Linux, a fost premiat de catre publicatia The Economist in cadrul unei festivitati care rasplateste inventatori din mai multe domenii, dupa cum se arata intr-un material The Register. Torvalds (n. 1969) a scris codul Linux (o versiune a sistemului Unix) pe vremea cand era student, publicandu-l ulterior pe Internet si invitand alti programatori sa-l imbunatateasca si sa-i trimita apoi realizarile lor.

Grupaj realizat de Alexandru Radescu
×
Subiecte în articol: IT