x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget IT/Stirile zilei - 21 septembrie 2004

IT/Stirile zilei - 21 septembrie 2004

21 Sep 2004   •   00:00
CRESTE RATINGUL MOBIFON. Standard & Poor’ s-a imbunatatit cu doua trepte, de la "B minus" la "B plus" ratingul pe termen lung acordat companiei MobiFon Holdings BV, care controleaza pachetul majoritar de actiuni al operatorului roman de telefonie mobila MobiFon. Acelasi calificativ a fost acordat si Telesystem International Wireless (TIW), compania mama a MobiFon Holdings. De asemenea, Agentia a reafirmat calificativul "B minus" alocat emisiunii de obligatiuni in valoare de 225 de milioane de dolari, lansata de MobiFon Holdings, cu scadenta in 2010.

MAXTOR LANSEAZA FAMILIA ULTRA16. Maxtor a anuntat inceperea comercializarii hardurilor Serial ATA din familia Ultra 16. Imbunatatirea adusa de aceste modele o reprezinta integrarea a 16 MB de memorie cache, intr-un moment in care maximul in materie de harddisk-uri IDE il reprezenta pragul de 8 MB. Maxtor Ultra 16 are o viteaza de 7.200 rotatii pe minut (RPM), iar capacitatea maxima de stocare este de 300 GB.

SERVICIUL UNIVERSAL A FOST MODIFICAT. A fost publicata in Monitorul Oficial Decizia presedintelui ANRC nr. 1.188/2004 pentru modificarea si completarea Deciziei presedintelui ANRC nr. 1.074/2004 privind implementarea serviciului universal in sectorul comunicatiilor electronice. Toate familiile al caror venit net mediu lunar pe membru de familie este mai mic de 2.460.000 lei vor avea posibilitatea de a solicita furnizorilor subventiile pentru serviciul de acces la reteaua publica de telefonie, la un punct fix, si o serie de facilitati aplicabile in caz de neplata a facturii telefonice.

ALCATEL INVESTESTE IN AMERICA. Compania franceza Alcatel a preluat firma americana producatoare de echipamente pentru de telefonia mobila Spatial cu 250 de milioane de dolari si furnizorul de tehnologie pentru conferinte Edial cu 27 milioane de dolari. Cele doua achizitii se inscriu in strategia companiei de a se concentra pe activitatile sale de baza din domeniul telecomunicatiilor, renuntand la diviziile auxiliare, pentru a obtine rezultate financiare mai bune. Astfel, Alcatel a anuntat ca va vinde divizia sa de sisteme pentru industria energetica firmei Ripplewood, dar nu a dezvaluit termenii tranzactiei.

×
Subiecte în articol: IT