x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget IT/Stirile zilei - 22 septembrie 2004

IT/Stirile zilei - 22 septembrie 2004

22 Sep 2004   •   00:00
BATAIE PE E-GUVERNARE.RO. In cursul lunii trecute, 420 de companii din Capitala, mari contribuabili, au depus prin intermediul serviciilor online, disponibile prin Sistemul Electronic National, 1.124 de declaratii corespunzatoare lunii iulie. La inceputul functionarii sistemului, doar 60 de mari contribuabili din Capitala foloseau serviciile online disponibile pe www.e-guvernare.ro, in prezent numarul lor crescand de sapte ori.

PRELUNGIRE PENTRU SUBVENTII. Termenul de depunere a cererilor-tip pentru obtinerea subventiilor de catre familiile cu venituri mici (serviciul universal in domeniul comunicatiilor electronice) a fost prelungit cu o luna, pana la data de 1 noiembrie 2004, se anunta intr-un comunicat al Autoritatii Nationale de reglementare in Comunicatii. In acest sens au fost emise zece decizii individuale de completare a deciziilor din 9 septembrie 2004 privind desemnarea furnizorilor de serviciu universal in domeniul comunicatiilor electronice care vor acorda subventii si facilitati familiilor cu venituri mici.

TEHNOLOGIE 3G PENTRU CHINEZI. Motorola a anuntat ca testeaza echipamente care se incadreaza in noul standard de telefonie mobila impus in China, TD-SCDMA, pe o piata unde analistii anticipeaza ca vor fi incheiate contracte de mai multe milioane de dolari. Standardul TD-SCDMA (Time Division Synchronous CDMA) functioneaza in China intre frecventele 2010 MHz si 2025 MHz si a fost aprobat in anul 1999, fiind propus de Autoritatea Chineza de Standardizare a Telecomunicatiilor.

SITUATIA TELEKOM SE AMANA. Agentia de privatizare din Austria (OeIAG) a anuntat ca analizeaza posibilitatea de a amana pentru anul viitor vanzarea pachetului de 42% din actiunile Telekom Austria, detinut de stat. Agentia si-a exprimat pozitia cu privire la amanarea pentru anul 2005 a scoaterii la vanzare a actiunilor Telekom, in cazul in care nu reuseste sa vanda, pana la sfarsitul acestui an, o prima transa de 17% din titlurile companiei de telecomunicatii.

×
Subiecte în articol: IT