x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget IT/Stirile zilei - 23 septembrie 2004

IT/Stirile zilei - 23 septembrie 2004

23 Sep 2004   •   00:00
ZAPP S-A ALIAT CU GERMANOS. Telemobil si Germanos Telecom Romania au incheiat un parteneriat prin care produsele si serviciile Zapp sunt disponibile in cele 72 de magazine Germanos, au anuntat cele doua companii. "Pe langa cele 21 de magazine Zapp si cei peste 200 de distributori autorizati, serviciile si produsele noastre vor fi disponibile si in reteaua de magazine Germanos, in spatii special amenajate", a declarat directorul de vanzari al Telemobil, Constantin Lucescu.

EMISIUNE FILATELICA ROMANO-BELGIANA. A fost lansata prima emisiune filatelica organizata de Romania impreuna cu alta tara. Este vorba de o emisiune romano-belgiana, organizata de Romfilatelia si Administratia Postala din Belgia. Aceasta cuprinde doua timbre: "Perennis perdurat poeta" - in valoare de 31.000 lei - si "L’Appel" in valoare de 21.000 lei. Dimensiunea celor doua timbre este de 27x42 mm, fiind tiparite in 38.000 perechi de blocuri. In Belgia, primul timbru are o valoare de 0,55 euro, iar "L’Appel" are o valoare de 0,50 euro.

ALCATEL INVATA CHINEZA. Producatorul francez de echipamente pentru telefonie mobila Alcatel va colabora cu firme similare din China pentru a construi retele de telefonie mobila de ultima generatie pe baza unei tehnologii dezvoltate de statul asiatic. Presedintele diviziei Alcatel pentru Asia, Christian Reinaudo, a declarat ca este convins ca guvernul de la Beijing va solicita unui operator de telefonie mobila sa foloseasca tehnologia de ultima generatie TD-SCDMA, capabila sa furnizeze imagini video si conexiune Internet la viteze mari. "Cred ca TD-SCDMA va fi declarata standard in China", a spus el.

CONVORBIRI GSM IN AVION. Din 2006, in avioanele Airbus se va putea vorbi la celular. Fabricantul european de avioane a finalizat cu succes prima serie de teste de utilizare a telefoanelor mobile in timpul zborului. Echipamentul este bazat pe tehnologia GSM. Testele s-au desfasurat la bordul unui avion Airbus A320 si au reprezentant punctul culminant al unei perioade de cercetare care a durat aproape doi ani. Proiectul este sponsorizat de Comisia Europeana ce doreste testarea tehnologiei wireless in timpul zborului pentru convorbiri telefonice si transfer de date.

Grupaj realizat de Cristian Ionita

×
Subiecte în articol: IT