x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget IT/Stirile zilei - 24 mai 2004

IT/Stirile zilei - 24 mai 2004

24 Mai 2004   •   00:00

Romania si Japonia, premiate

Romania si Japonia au primit Premiul Global de Excelenta in Tehnologia Informatiei pentru „Initiativele e-Government". Distinctia a fost acordata de WITSA (World Information Technology and Services Alliance) in cadrul Congresului Mondial privind Tehnologia Informatiei. MCTI a fost declarat castigator la categoria „Premiu de Excelenta in Sectorul Public". Initiativele Romaniei in domeniul e-Government au fost considerate ca fiind cele mai performante in urma votului celor 53 asociatii nationale membre WITSA.

Site-ul „Sasser", inchis

Povestea site-ului prin care se faceau donatii pentru autorul virusului Sasser s-a incheiat brusc. De undeva „de sus" a venit un ordin prin care contul „pro-Sasser" a fost inchis. Cativa fani ai tanarului Sven Jaschan creasera un site prin explicau „bunele intentii neintelese" ale hackerului de 18 ani, al carui vierme a afectat cateva milioane de calculatoare din intreaga lume, producand pagube de milioane de dolari.

Modernizarea retelei de emitatoare

Companiile Rohde&Schwarz GmbH - Germania si Marlink Communications - Liechtenstein au castigat licitatia organizata de Societatea Nationala de Radiocomunicatii pentru modernizarea retelei de emitatoare tv. Valoarea celor doua contracte este de 83,3 milioane de doalari. Echipamentele vor fi livrate in baza unor credite de tip furnizor, asigurate de Deutsche Bank, in cazul Rohde&Schwarz, si de Raiffeisen Bank Romania, pentru firma din Liechtenstein. Cele doua contracte vor fi finalizate in anul 2006.

305 de controale in comunicatii

In perioada 1-15 mai 2004, Inspectoratul General pentru Comunicatii si Tehnologia Informatiei a efectuat un numar de 305 controale, dintre care 196 in domeniul audiovizual si 68 in domeniul radiocomunicatiilor. Din cele 178 de retele CATV controlate, 5 nu se incadrau in cerintele legale de functionare, fiind amendate cu 125 de milioane de lei. In ceea ce priveste radiocomunicatiile, nu au fost sesizate neregului de catre inspectorii IGCTI. In aceeasi perioada, s-au efectuat si 41 de controale in toata tara la furnizorii si distribuitorii de echipamente radio si/sau terminale de telecomunicatii, aplicandu-se o singura amenda.

Grupaj realizat de Alexandru Radescu
×
Subiecte în articol: IT