x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget IT/Stirile zilei - 28 septembrie 2004

IT/Stirile zilei - 28 septembrie 2004

28 Sep 2004   •   00:00
SITE-URI CU BOMBE. Politisti francezi au inchis trei site-uri Internet care publicau indicatii pentru fabricarea dispozitivelor explozibile, acesta fiind un delict prevazut intr-o lege recenta si pasibil de trei ani de inchisoare. Astfel, Brigada de anchetare a fraudelor in domeniul tehnologiilor de informare a politiei judiciare pariziene a retinut si a plasat in detentie un student la Informatica in varsta de 20 de ani. Acesta este suspectat ca in 2000 a pus in functiune un site pe care erau publicate informatii referitoare la fabricarea dispozitivelor explozibile.

FOLOSITI SI VOI CALCULATORUL! "Profesorii, indiferent de varsta sau scoala in care predau, trebuie ajutati sa invete sa utilizeze calculatorul la clasa, trecand peste temerile legate de noua tehnologie", a declarat pentru Mediafax Don Carlson, director Microsoft pentru educatie in Europa Centrala si de Est. Guvernul Romaniei are un program de sustinere a tinerilor pentru achizitionarea de hard-uri si soft-uri, iar Microsoft dezvolta un program prin care doneaza licenta pentru sistemul de operare Windows pentru acele computere care au fost deja donate scolilor, mai ales in tarile cu un venit mediu pe economie scazut, a adaugat Carlson.

SFARSITUL MONOPOLULUI. Ministrul Finantelor din Ucraina, Mikola Azarov, a declarat vineri ca procesul de vanzare a companiei Ukrtelekom, care detine monopolul pe piata telefoniei fixe, va fi finalizat in 2005. Azarov a adaugat ca veniturile provenite in ultimii doi ani din privatizarea companiilor de stat au depasit 1,88 miliarde dolari, fonduri care vor fi investite in dezvoltarea infrastructurii. Cedarea a 43% din actiunile firmei a fost amanata dupa ce opozitia a acuzat guvernul ca promoveaza tranzactii incorecte pentru a castiga sprijin in randul comunitatii de afaceri inainte de alegerile prezidentiale.

DISCURI DE STOCARE EXTERNE. Potrivit unui raport IDC, in cel de-al doilea trimestru al acestui an, IBM a inregistrat o crestere a veniturilor de 4,7 % din vanzarea de sisteme de stocare pe discuri externe. Compania a inregistrat, de asemenea, o crestere a veniturilor pentru produsele atasate discurilor Open SAN de 22% in cel de-al doilea trimestru 2004, comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut.

×
Subiecte în articol: IT