x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget IT/Stirile zilei - 29 septembrie 2004

IT/Stirile zilei - 29 septembrie 2004

29 Sep 2004   •   00:00
DE UNDE SE FURA LAPTOP. Summit-ul Gartner de saptamana trecuta de la Londra a avut un final mai putin asteptat de catre organizatori. La apelul uneia dintre companiile prezente, Netegrity, politia a declansat o ancheta la fata locului pentru a incerca sa gaseasca pe cel/cei care le-au furat laptop-ul cu care urmau sa-si faca prezentarile. Ironia face ca acest neplacut eveniment sa se fi petrecut cu o ocazia unei conferinte asupra securitatii electronice, desfasurate la Hilton Metropole, iar laptop-ul cu pricina a fost furat chiar de la standul de prezentare al firmei Netegrity, au declarat pagubitii pentru ZDNet.com.

VIOLATORII, PE INTERNET. Guvernatorul Californiei, Arnold Schwarzenegger, a semnat zilele trecute o lege prin care toate persoanele condamnate pentru viol vor fi "afisate" pe Internet. Astfel, respectivilor infractori li se vor publica pe net pozele, adresele si multe alte detalii personale. Pana la semnarea acestei legi, asemenea materiale despre violatori se gaseau la sectiile de politie californiene.

GOOGLE, ACUZAT DE CENZURA. Conform unor acuze venite din partea firmei de cercetare Dynamic Internet Technology (DIT), motorul de cautare Google "ar face pe placul" autoritatilor chineze, cenzurand accesul la cateva site-uri. Cenzura apare in clipa in care accesarea site-urilor se face prin intermediul calculatoarelor conectate la net in China. Google a introdus recent serviciul de stiri in limba chineza, iar dupa monitorizarea DIT, cel putin 8 site-uri de stiri au fost cenzurate de tehnologia Google, la cererea Guvernului chinez.

IMPACTUL UE ASUPRA IT. "Multe dintre companiile mici si mijlocii romanesti din domeniul IT vor fi afectate in momentul aderarii. Vor fi cativa ani de tranzitie in care lucrurile se vor aseza", este de parere presedintele IDG Romania, Mihaela Godorcov. "Unii se vor bucura ca mai supravietuiesc cu greu pe piata, in timp ce altii vor prospera fara doar si poate," a mai spus doamna Godorcov, in cadrul evenimentului "Channel World", dedicat pietei de distributie in zona de produse si servicii IT&C.

Grupaj realizat de Alexandru Radescu

×
Subiecte în articol: IT