x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget IT/Stirile zilei - 30 septembrie 2004

IT/Stirile zilei - 30 septembrie 2004

30 Sep 2004   •   00:00
SITE-URI POLITICE FALSE. Partidul Laburist din Marea Britanie, condus de premierul Tony Blair, a fost acuzat de conservatori ca a creat trei site-uri Internet care plagiaza pagina oficiala a liderului opozitiei, Michael Howard. Potrivit conservatorilor, administratorul oficial al celor trei site-uri - Michaelhoward mp.org, Michaelhowardmp. net si Michaelhowardmp.org. uk - este Partidul Laburist. Acuzand laburistii ca "ocupa ilegal reteaua Internet", deputatul conservator Michael Fabricant, cel care a descoperit "falsurile", a subliniat ca adevaratul site al liderului Partidului Conservator este Micha elhowardmp.com. "Este clar ca sunt ingrijorati si ca intentioneaza sa desfasoare o campanie bazata pe lovituri sub centura", a acuzat deputatul.

TAXA PE PATENT WI-FI. Compania Symbol Technologies incearca sa obtina plata de daune din partea furnizorilor de echipamente wireless fidelity (WiFi - retea prin unde radio) pentru incalcarea unui patent. In urma cu o saptamana, Symbol a incasat deja 23 milioane de dolari drept daune din partea Proxim, producator de echipamente Wi-Fi. Brevetele detinute de Symbol ar putea afecta orice punct de acces 802.11, au declarat cele doua companii. Asta inseamna ca orice furnizor de sisteme Wi-Fi ar putea incalca patentul si ar putea plati daune de 6%.

MARFURI FALSE PE INTERNET. Un englez de 33 de ani a fost prins ca incearca sa vanda pe Internet diverse "suveniruri" purtand semnaturi false ale unor celebritati precum David Beckham, Pele sau Muhammad Ali. Mark Pullen a fost descoperit dupa ce a vandut pe Internet cu 205 euro un tricou al echipei Manchester United, semnat, chipurile, de David Beckam. Persoane din cadrul clubului Manchester United au vazut tricoul cu insemnele gruparii lor pe site-ul respectiv si au anuntat autoritatile.

UTI PREMIATA LA BINARY 2004. In perioada 22-24 septembrie a.c. s-a desfasurat la Centrul de Conferinte ROMEXPO editia a saptea a Expozitiei Nationale de Evaluare a Productiei de Electronica si Software - BINARY 2004. Ca participant in cadrul acestui eveniment, UTI Systems, Divizia IT&C, a obtinut Premiul de excelenta pentru cea mai buna realizare pe 2004, pentru produsul Shell Safe Set, premiu acordat de Ministerul Educatiei si Cercetarii. La concursul de aplicatii Binary 2004, UTI Systems a obtinut Premiul Microsoft Romania.

Grupaj realizat de Cristian Ionita

×
Subiecte în articol: IT