x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget IT - Stirile zilei 4 mai 2004

IT - Stirile zilei 4 mai 2004

04 Mai 2004   •   00:00

Vamesii confisca DVD-uri rusesti

Vamesii de la Siret au descoperit 100.000 de DVD-uri ascunse intr-un camion bulgaresc. Pe piata romaneasca, aceasta captura valoreaza mai mult de 26 miliarde lei. Conform documentelor de insotire a marfii, autocamionul transporta vopsea de par de la o firma de profil din Bulgaria, destinata unei firme similare din Rusia. La un control mai atent au fost gasite 107 cutii de carton (inconjurate cu cate doua randuri de colete cu vopsea de par) in care se aflau 6 seturi a cate 167 bucati DVD-uri inregistrate cu diferite filme, titrate in limba rusa.

Hartuire sexuala virtuala

Un american a fost eliberat din inchisoare contra unei cautiuni de 50.000 de dolari dupa ce a fost arestat pentru… hartuire sexuala pe Internet. Robert James Murphy, in varsta de 38 ani, este acuzat ca si-a folosit computerul „pentru deranj, abuz, amenintare si hartuire" impotriva fostei sale prietene, Joelle Ligon. Murphy este prima persoana acuzata in baza unei legi federale, adoptata in 1997, care condamna trimiterea de email-uri obscene. Daca va fi gasit vinovat, barbatul risca ani buni de inchisoare.

3G preia controlul

Potrivit ultimului strudiu al companei americane de consultanta IT&C Analysys, numarul de clienti al serviciilor de telefonie mobila de generatia a treia (3G) va creste la 27 de milioane pana la sfarsitul anului viitor, fata de 600.00 ??????inregistrati in decembrie 2003. Operatorii europeni Vodafone, Orange, TIM si T-mobile isi vor lansa propriile terminale 3G pana la sfarsitul lui 2004. Pana la sfarsitul lui 2009, mai bine de 70% din utilizatorii de celulare din Europa de Vest vor avea telefoane compatibile 3G.

Germanii vor majoritatea

Divizia de telefonie mobila a Deutsche Telekom, T-Mobile International, intentioneaza sa obtina un pachet majoritar din actiunile firmei poloneze PTC (cel mai mare operator de telefonie mobila din Europa Centrala). Germanii detin in prezent 49% din actiunile PTC si anul trecut au oferit 1,1 miliarde de euro pentru cele doua procente care ii mai despart de pachetul majoritar. Initial, tranzactia a esuat, dar directorul executiv al T-Mobile, Rene Obermann, a anuntat zilele trecute ca doreste sa reia negocierile pentru obtinererea pachetului de 51%.

Grupaj realizat de Cristian Ionita
×
Subiecte în articol: IT