x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget IT/Stirile zilei

IT/Stirile zilei

09 Mar 2005   •   00:00

10 MARTIE 2005

Serviciu - Factura Zapp, pe Internet

Telemobil a lansat serviciul eCare, prin intermediul caruia abonatii serviciului de telefonie mobila Zapp pot afla detalii despre factura si costul serviciilor utilizate si pot consulta istoricul ultimelor plati efectuate. Seviciul eCare permite descarcarea facturilor in format PDF, semnate electronic sau pot fi primite gratuit pe e-mail, prin selectarea optiunii respective in portalul www.zappmobile.ro. De asemenea, serviciul permite realizarea on-line a unor operatiuni, cum ar fi restrictionarea unui telefon in caz de pierdere sau furt si redirectionarea apelurilor.

Tratative - Discutii despre vanzarea Connex

Telesystem International Wireless (TIW) a anuntat ieri ca se afla in discutii cu operatorul britanic de telefonie Vodafone privind eventuala vanzare catre acesta a actiunilor pe care le detine la Mobifon si Oskar Mobil (Cehia). Mobifon este operatorul retelei GSM Connex, iar actionarii principali sunt doi lideri ai comunicatiilor mobile: TIW Canada, cu 79%, si Vodafone, cu 20%. Dupa cum se arata in comunicat, compania canadiana intentioneaza sa nu mai faca public nici un comunicat pana cand nu se va fi ajuns la o intelegere.

Masuri - Reduceri de costuri la Siemens

Grupul Siemens intentioneaza sa reduca in acest an costurile la divizia sa de telefonie mobila cu pana la un miliard de euro, in cadrul masurilor de restructurare ce au drept scop o eventuala vanzare a acesteia. Dupa cum se arata intr-un material International Herald Tribune, reducerile suplimentare de cheltuieli vor fi realizate mai ales prin diminuarea bugetului de marketing, renuntarea la piete care nu prezinta un interes strategic, cum ar fi Israelul sau oprirea productiei de telefoane mobile speciale pentru SUA, si mai putin prin reducerea locurilor de munca.

Eveniment - Expozitie de roboti

Pe 25 martie se va deschide in Japonia expozitia mondiala de roboti, Aichi Expo. Printre atractiile evenimentului se afla robotelul produs de NEC, Papero, proiectat pentru a se juca cu copiii. Papero are o inaltime de 39 de centimetri, poate sa mearga cu o viteza maxima de 20 cm/s, stie sa cante alaturi de copii si sa recunoasca pe cei cu care sta "de vorba". La expozitie sunt asteptati in jur de 15 milioane de vizitatori si va fi deschisa publicului pana la 25 septembrie.

Scandal - Japonezii urecheaza Intel

Autoritatea japoneza care supravegheaza concurenta a trimis un avertisment companiei Intel, legat de practici incorecte de afaceri. Potrivit unui material pcpro, Intel este acuzat ca ar fi oferit mari reduceri de preturi unor producatori japonezi de computere in schimbul limitarii sau chiar neachizitionarii de produse de la rivali precum AMD.

Grupaj realizat de Alexandru Radescu
×
Subiecte în articol: IT