x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget IT/Stirile zilei

IT/Stirile zilei

08 Mar 2005   •   00:00

9 MARTIE 2005

Fundatie - Mozilla ajunge si in China

Fundatia Mozilla si-a dezvoltat o filiala si in China, dupa cele deja existente, Mozilla Europa si Mozilla Japonia, arata un material InfoWorld. Organizatia nonprofit a dezvoltat mai multe soft-uri, intre care browser-ele Firefox si Camino (pentru Mac OS) sau clientul de e-mail Thunderbird. Mozilla China va fi sprijinita de catre Academia Chineza de Stiinte si Sun Microsystems. Sun se va implica in dezvoltarea codului sursa Mozilla in China si a alcatuit la Beijing o echipa de softisti care sa lucreze la browser-ul Mozilla.

Lupta - Vivendi versus Deutsche Telekom

Grupul francez de media Vivendi ar putea solicita daune de 2 miliarde de euro de la Deutsche Telekom, in cazul in care isi va pierde participatia la compania poloneza de telefonie mobila PTC, au anuntat reprezentanti Vivendi. In ultima saptamana, doua consilii de management - unul sprijinit de Vivendi, iar celalalt de Deutsche Telekom si conglomeratul polonez Elektrim - au pretins controlul asupra PTC. Vivendi sustine ca a fost evacuat din sediul central al PTC, dupa ce agentii de securitate pe care ii angajasera au schimbat tabara.

Tehnologie - Cel mai mare televizor HDTV

Samsung a prezentat un televizor HDTV, cu ecran LCD de 82 de inci. Noul model beneficiaza de tehnologia Super Patterned Vertical Alignment pentru asigurarea unui unghi de vizionare de 180 de grade. Acest televizor are 12,44 milioane de tranzistori "thin-film" utilizati pentru a obtine o calitate a imaginii la 6,22 milioane de pixeli. Timpul de reactie este de 8 ms.

Google - Desktop Search, versiunea 1.0

Google a lansat versiunea finala a aplicatiei Desktop Search prin care un utilizator poate cauta informatii pe propriul computer. Cu ajutorul acestui program se pot cauta documente in Word, Excel sau PDF, fisiere audio si video, precum si in browser-ele IE, Firefox sau Netscape, clientii de e-mail Outlook, Thunderbird si Netscape. Poate fi descarcat, gratuit, de la adresa www.desktop.google.com.

Grupaj realizat de Alexandru Radescu

×
Subiecte în articol: IT mozilla