x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget IT/Stirile zilei

IT/Stirile zilei

06 Mar 2005   •   00:00

7 martie 2005

Companii - Divizie Tiscali, la vanzare

Patru companii rivale au inaintat ofertele finale pentru preluarea firmei Liberty Surf, divizia franceza a companiei italiene de servicii de Internet Tiscali, la numai o zi dupa ce s-a anuntat scoaterea sa la vanzare. Telecom Italia, Deutsche Telekom, Cegetel (firma franceza controlata de Vivendi) si Neuf Telecom, parte a grupului Louis Dreyfus, doresc sa cumpere Liberty Surf, prezenta pe una din cele mai competitive piete din Europa. Reprezentantii Tiscali nu au dorit sa ofere detalii referitoare la tranzactie, dar analistii au estimat valoarea firmei la 200 de milioane de euro, echivalentul vanzarilor sale anuale.

Inovatie - Celularul care recunoaste chipul

Compania japoneza Omron a dezvoltat un sistem integrat in telefon mobil capabil sa recunoasca fata proprietarului. Noul sistem va fi folosit pentru a mari gradul de securitate in cazul in care sunt folosite pentru a face tranzactii financiare. Pentru a activa telefonul, aparatul foto incorporat va face o fotografie a potentialului utilizator si o va compara cu datele introduse in memorie in prealabil. Sistemul a fost conceput pentru a proteja informatiile continute in aparat, chiar daca

VoIP - Aplicatii Skype la hotspot

Compania care furnizeaza aplicatii de voce prin Internet, Skype, impreuna cu operatorul de Internet broadband Broadreach va furniza servicii de telefonie VoIP, gratis, in 300 de locatii hotspot din Marea Britanie, inclusiv din gari. Desi Broadrech taxeaza cu 7 dolari/ora Internet wireless in diverse puncte de acces din Marea Britanie, utilizarea retelei sale pentru aplicatiile de telefonie VoIP ale Skype se va face gratuit.

China - Creste numarul internautilor

Potrivit unui raport al oficilitatilor chineze, preluat de xinhuanet.com, numarul de utilizatori de Internet va ajunge la finele acestui an la 120 milioane de persoane, in crestere cu 28% fata de 2004. Cifrele reprezinta un salt semnificativ, avand in vedere ca in 2004, numarul de utilizatori chinezi de Internet crescuse cu 16% comparativ cu 2003, ajungandu-se la 96 milioane persoane.

Grupaj realizat de Alexandru Radescu

×
Subiecte în articol: IT