x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget IT/Stirile zilei

IT/Stirile zilei

02 Mar 2005   •   00:00

3 MARTIE 2005

Educatie - Invata mai bine cu PC-ul

Conform unui studiu recent, elevii romani care folosesc calculatorul pentru a invata acasa obtin note in medie cu 2 puncte mai mari decat ceilalti copii. Materiile cele mai "prolifice" pentru a fi studiate cu ajutorul lectiilor interactive software par sa fie fizica si chimia. Cercetarea mai releva si un interes in crestere al elevilor fata de studiul cu ajutorul computerului (in medie 15% din timpul petrecut in fata calculatorului), alaturi de jocuri (54%) si navigarea pe Internet (22%).

Justitie - Vivendi ataca Deutsche Telekom

Grupul francez de media Vivendi a inaintat o plangere impotriva Deutsche Telekom, in cadrul unei dispute privind controlul asupra celui mai mare operator de telefonie mobila al Poloniei, PTC. La 25 februarie, conducerea PTC a acuzat Deutsche Telekom si Elektrim de incercarea de preluare ilegala a PTC, prin numirea unor directori pe baza unor documente false. "Aceste incercari ale Elektrim si Deutsche Telekom incalca legea si incearca sa priveze Vivendi Universal de drepturile sale", se arata intr-un comunicat al grupului Vivendi.

Software - Bancile investesc in China

Institutii financiare internationale precum Citigroup, AIG International si HSBC Holdings au inceput sa investeasca in productia de software din China, sperand sa-si reduca dependenta de piata indiana. Dupa cum se arata intr-un material abc news, multe dintre aceste institutii ofera, fiecare, posturi unui numar de cateva sute de programatori din India, tara care exporta anual software de 16 miliarde de dolari.

Institutiile financiare internationale sunt insa afectate de majorarea costurilor de productie din India, unde salariile au crescut, in medie, cu 15%-20% in ultimul an.

Japonia - 10 milioane de abonati la 3G

Cel mai mare operator japonez de telefonie mobila, DoCoMo, a anuntat ca a ajuns la 10 milioane de abonati pentru serviciul 3G. Dupa cum au aratat intr-un comunicat de presa, rapida dezvoltare a retelei W-CDMA s-a datorat varietatii de terminale oferite, precum si preturilor avantajoase la serviciile de acces Internet accesibile prin i-mode.

Grupaj realizat de Alexandru Radescu
×
Subiecte în articol: IT