x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget IT/Stirile zilei

IT/Stirile zilei

01 Mar 2005   •   00:00

2 MARTIE 2005

Companii - Schimbari la France Telecom

Directorul executiv al France Telecom, Didier Lombard, a preluat conducerea companiei dupa plecarea fostului sef, Thierry Breton, numit ministru al Finantelor la sfarsitul saptamanii trecute. Schimbarea directorului general al companiei survine in stadiul final al unui program de restructurare derulat in ultimii trei ani si cu numai cateva saptamani inainte ca France Telecom sa-si prezinte strategia de dezvoltare pentru urmatorii ani. Lombard, unul dintre cei mai vechi angajati ai companiei, a promis, in noua sa calitate, ca France Telecom va continua strategia de excelenta operationala si isi va onora angajamentele financiare.

Preluare - Gigantii tatoneaza

Compania americana de telefonie MCI, cunoscuta anterior sub numele WorldCom, a anuntat ca favorizeaza oferta de preluare venita din partea Verizon Communications, dar ca va analiza si propunerea revizuita a Qwest Communications International. La mijlocul lunii februarie, Verizon Communications, numarul unu in industria de telecomunicatii din SUA, anunta ca va prelua grupul MCI, in schimbul a 6,75 miliarde de dolari. Comunicatul companiei mentiona ca oficialii MCI au preferat oferta Verizon celei de 7,3 miliarde de dolari din partea Qwest.

Doliu - A murit creatorul primului Mac

Jef Raskin, creatorul primului computer Macintosh a murit la sfarsitul saptamanii trecute in California. Fusese diagnosticat cu cancer pancreatic. Raskin a ajuns la Apple in 1978, fiind angajatul cu numarul 31. Un an mai tarziu, el a avut ideea crearii unei interfete grafice care sa scuteasca utilizatorii computerelor de a scrie comenzi pentru orice operatie. Jef a ramas la Apple pana in 1982, cand s-a certat cu Steve Jobs, co-fondatorul Apple si a parasit compania.

Browser - Internet Explorer sub 90%

Gradul de utilizare al Internet Explorer a cazut sub 90%, pe masura ce tot mai multi internauti isi instaleaza browser-ul Firefox. Dupa cum se arata intr-un material pcpro, serviciul de monitorizare WebSideStory a calculat cota IE la 89,85%, in timp ce OneStat’s arata ca IE a scazut la 87,28%. In acelasi timp, cota Firefox figureaza intre 5,69% si 8,45%. In vara trecuta, inainte de lansarea versiunii 1.0 a Firefox, cota IE era de 95%. (Alexandru Radescu)
×
Subiecte în articol: IT