x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget IT/Stirile zilei

IT/Stirile zilei

28 Feb 2005   •   00:00

1 MARTIE 2005

Companii - Flamingo, la Bursa

Grupul de firme Flamingo a anuntat ca isi va majora capitalul prin emiterea de noi actiuni, in cadrul unei oferte publice. Titlurile vor fi listate la Bursa de Valori Bucuresti. Valoarea pusa in discutie pentru majorarea de capital este de 10 milioane de euro. Fondurile vor fi folosite pentru continuarea extinderii afacerii. "Actionarii actuali ai firmei doresc ca prin acest demers sa accelereze dezvoltarea firmei, prin eliminarea catorva etape, care altfel s-ar fi parcurs prin crestere organica", se arata intr-un comunicat al companiei. Grupul, ale carui actiuni vor fi cotate la Bursa, va cuprinde activitatea de retail prin Flamingo Computers si noile firme ce vor fi inregistrate in regiunea sud-est europeana, precum si distributie nationala, prin Flamingo Distribution Center.

Privatizare - Sase pentru Turk Telekom

Turcia a lansat in noiembrie 2004 procesul de privatizare a Turk Telekom, scotand la vanzare un pachet de 55% din actiunile operatorului. Valoarea de piata a companiei este estimata la cateva miliarde de dolari. 13 companii au depasit etapa de precalificare in procesul de privatizare. Printre ele se numara Telecom Italia, Telefonica Spania, o societate mixta formata de Emirates Telecommunications Corporation (Etisalat), Cetel Calik Enerji si Dubai Islamic Bank, urmate de compania Saudi Oger, de o alta societate mixta compusa de Koc Holding si Sabanci Holding, si de grupul turc OYAK.

Securitate - Detecteaza teroristii pe "fir"

O companie israeliana a lansat KWS, un sistem capabil sa "asculte" automat mii de convorbiri telefonice simultan si sa recunoasca anumite cuvinte-cheie ce ar putea fi folosite de teroristi. Poate fi programat pentru a identifica: bomba, exploziv, arme s.a.m.d. Produsul este folosit deja in sectorul de aparare israelian de mai mult de un an, scrie ziarul Ha’aretz.

Studiu - Celulare reconditionate

Pretul foarte mic al telefoanelor mobile vechi le asigura o noua viata in tarile sarace, se arata intr-un studiu realizat de organizatia britanica "Forum for the Future". Este dat exemplu cazul Romaniei, unde telefoanele mobile reconditionate sunt foarte populare. "Romania este o tara interesanta, deoarece are o retea de telefonie fixa mai putin dezvoltata decat media din Europa de Est si exista o dorinta importanta pentru telefoanele mobile", a declara James Goodman, reprezentantul organizatiei britanice. Potrivit studiului, aproximativ o treime dintre utilizatorii romani de servicii pre-pay utilizeaza telefoane celulare reconditionate.

Grupaj realizat de Cristian Ionita

×
Subiecte în articol: IT