x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget IT/Stirile zilei

IT/Stirile zilei

22 Feb 2005   •   00:00

23 FEBRUARIE 2005

Plan - IBM investeste in Linux

IBM a anuntat ca intentioneaza sa investeasca pe o perioada de trei ani peste 100 de milioane de dolari pentru a extinde suportul si tehnologia Linux la nivelul portofoliului sau software Workplace. Investitia se va axa pe programele suport pentru Furnizorii Independenti de Software, pe modalitati de facilitare si promovare ale clientilor si canalelor de distributie, pe cercetare si dezvoltare, vanzari si marketing, diverse tehnologii si centre de integrare. Acest suport extins Linux le va oferi clientilor oportunitatea de a construi solutii Linux end-to-end, dandu-le posibilitatea de a alege orice tip de "client".

Internet - Agenda lui Paris Hilton, la vedere

Mostenitoarea lantului hotelier Hilton, Paris Hilton, a ajuns sa-si vada pe Internet si agenda telefonica. In agenda telefonica (conectata la Net) a lui Paris Hilton se gaseau numerele de telefon ale unor vedete precum Christina Aguilera, Anna Kournikova, Andy Roddick sau Eminem. Acest lucru s-a intamplat la putin timp dupa ce hackerul care intrase in baza de date de la T-Mobile a pledat vinovat in procesul care i-a fost intentat de un tribunal american. Anul trecut, un fost iubit al lui Paris a postat pe Internet un filmulet de "amor necenzurat" care ii avea protagonisti.

Tehnologie - Prima memorie DDR3

Samsung a anuntat producerea primei memorii DRAM (Dynamic Random Access Memory) DDR3. Conform producatorilor, noul circuit, care poate procesa date la viteza de 1066 MBps, va fi disponibil de la inceputul anului viitor. Memoria DDR3 (Double Data Rate) ar putea deveni standard in viitoarea generatie de memorii extrem de rapide, cu consum redus de energie, folosite in sisteme portabile, desktop si server.

Serviciu - Plati online

Compania Neogen va introduce sisteme de plati online DotAssure pentru serviciile oferite de reteaua proprie, in baza unui parteneriat incheiat cu DotCommerce. Sistemul DotAssure este o aplicatie pentru activitatea de comert electronic. Clientii pot plati online pentru anunturile de recrutare prin Best Jobs.ro, reclamele oferite prin programul Neogen Marketer si pentru gazduirea prin Neogen Hosting.

Grupaj realizar de Alexandru Radescu

×
Subiecte în articol: IT