x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget IT/Stirile zilei

IT/Stirile zilei

21 Feb 2005   •   00:00

22 FEBRUARIE 2005

Tehnologie - Laser pe baza de siliciu

Intel a inventat un laser pe baza de siliciu, inovatia fiind considerata "ultima dintr-o serie ce ar putea duce la scaderea pretului si a dificultatilor utilizarii comunicatiilor optice", se arata intr-un articol Zdnet. Compania a produs un cip care contine opt lasere Raman, utilizand procesele de fabricatie standard pentru "pastilele" de siliciu, in loc de a folosi materialele si procesele scumpe care se utilizeaza la realizarea laserelor actuale. Aceste lasere nu vor intra pe piata mai repede de 2-4 ani.

Cabir - Virus in celularele din SUA

Primul virus care ataca telefoanele mobile a fost identificat pe teritoriul SUA, dupa ce a fost creat in Filipine cu mai bine de opt luni in urma, potrivit unui raport al institutului finlandez de cercetare antivirus F-Secure. Cel mai puternic impact al lui Cabir, intalnit pana acum in peste 15 variante, este descarcarea bateriilor telefoanelor mobile, a declarat directorul institutului finlandez, Mikko Hypponen. Spre deosebire de virusii de calculator, care se raspandesc rapid prin intermediul Internetului, Cabir se extinde incet, deoarece poate "parcurge" doar distante mici (maximum 15 metri), transmitandu-se de la un telefon la altul prin Bluetooth.

Eveniment - Stiri de pe Net prin roboti

Mai multe companii japoneze au prezentat cateva modele de roboti care ar putea sa ne furnizeze diverse informatii de pe Internet. Zilele trecute a avut loc la Tokyo o expozitie in cadrul Muzeului National de Stiinta si Inovatie, unde companii precum Mitsubishi, Sony, Toshiba si Fujitsu au aratat publicului ultimele imbunatatiri aduse robotilor proprii. Robotelul "wakamaru" (foto) dezvoltat de Mitsubishi, este capabil sa transmita publicului informatii meteo, de pe Net, prin radio.

Telecomunicatii - Si ZTE vrea cu Siemens

Compania chineza ZTE si-a anuntat interesul pentru un eventual parteneriat cu Siemens in domeniul telefoniei mobile, se arata intr-un material Cnet. ZTE, cel mai mare furnizor de echipamente de telecomunicatii din China, produce telefoane mobile, dar ofera si infrastructura pentru linii fixe si retele mobile. Compania ZTE se "inscrie" astfel pe o lista de firme interesate de divizia telefonie mobila a Siemens, alaturi de nume precum: LG, NEC sau Ningbo Bird si Huawei (China). (Alexandru Radescu)
×
Subiecte în articol: IT