x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget IT/Stirile zilei

IT/Stirile zilei

20 Feb 2005   •   00:00

21 februarie 2005

Raport - Flamingo prezinta bilantul

Grupul Flamingo a inregistrat anul trecut o crestere a vanzarilor cu 32%, la 95 de milioane de dolari, cea mai mare parte din cifra de afaceri, respectiv 85 de milioane de dolari, fiind generata in Romania. "Flamingo si-a pastrat, pentru al doilea an consecutiv, pozitia de lider pe piata PC-urilor din Romania, cu 60.000 de calculatoare vandute, care reprezinta circa 25% din piata sistemelor asamblate local", a declarat Dragos Simion, presedintele Flamingo Computers, citand date partiale furnizate de IDC.

Defectiune - Microsoft retrage cabluri Xbox

Compania americana Microsoft a anuntat ca va retrage de pe piata 14,1 milioane de cabluri de alimentare pentru consolele de jocuri video Xbox fabricate pentru Europa Occidentala, suspectate ca ar putea provoca arsuri ale pielii sau ale covoarelor. Potrivit directorului diviziei Xbox a companiei, Robbie Bach, masura implica toate cablurile de alimentare produse pentru Europa Occidentala inainte de 13 ianuarie 2004.

Tehnologie - Robotii se misca "natural"

Robotii bipezi, care functioneaza dupa principiul simplu al dinamicii pasive, ca jucariile de altadata, au mai multe sanse sa imite mersul unui om decat modelele electronice cele mai sofisticate, au explicat cercetatorii intr-o conferinta desfasurata saptamana trecuta in SUA. Aceste masinarii (foto), dintre care trei au fost prezentate in prima zi a conferintei anuale a Asociatiei americane pentru Promovarea Stiintei de la Washington, avanseaza folosind forta gravitatiei, cu picioare care functioneaza aidoma unui dublu pendul. Mici motoare electrice alimentate cu baterii de mica intensitate actioneaza articulatiile si permit robotilor sa-si controleze pasii si sa se adapteze la neregularitatile terenului.

Prezentare - Prototip PlayStation 3

Sony va prezenta un prototip al PlayStation 3 in luna mai, cu ocazia Salonului mondial de jocuri video E3, de la Los Angeles, se arata intr-un comunicat al companiei. Viitoarea generatie de console PlayStation 3 va integra noul procesor cunoscut sub numele de CELL. Acest procesor este destinat in special prelucrarii de imagini 3D in timp real si pentru realizarea lui au colaborat Sony, Toshiba si IBM. Lansarea PlayStation 3 este programata pentru anul 2006.

Grupaj realizat de Alexandru Radescu

×
Subiecte în articol: IT