x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget IT/Stirile zilei

IT/Stirile zilei

16 Feb 2005   •   00:00

17 FEBRUARIE 2005

Securitate - Viermi si pentru Messenger

Programele messenger au fost atacate de 10 viermi in primele sase saptamani ale acestui an, conform unui studiu Akonix Systems, preluat de Zdnet.com.

Potrivit raportului Akonix, cifra este de trei ori mai mare decat cea a viermilor care s-au propagat prin retelele IM in perioada similara a anului trecut. Cei 10 viermi si variantele lor s-au raspandit prin retelele America Online, ICQ si MSN.

Telecomunicatii - Parteneriat intre Nokia si Microsoft

Nokia si Microsoft au semnat o intelegere prin care se va facilita accesul utilizatorilor la muzica digitala online si redarea ei prin intermediul telefoanelor mobile.

"Utilizatorii isi pot imbogati colectia muzicala prin intermediul telefonului mobil", se arata intr-un comunicat al Nokia. Compania finlandeza a acceptat sa instaleze pe telefoanele sale mobile programe muzicale produse de Microsoft.

"Acest acord permite clientilor nostri sa preia de pe Internet muzica pe care o doresc, in orice format disponibil", a declarat directorul diviziei Nokia Multimedia, Anssi Vanjoki.

Procesor - Intel Xeon la 64 biti

Intel lanseaza pe piata noul sau procesor Intel Xeon upgradat la 64 biti, cu nume de cod "Irwindale" si o memorie cache L2 marita. Noul procesor Intel Xeon ofera aspecte de power-saving cu Demand Based Switching, cu suport pentru memoriile DDR2-400 si PCI Express. Procesoarele Intel Xeon pe 64 de biti cu 2M de cache L2 sunt disponibile in prezent la viteze intre 3,0 si 3,60 GHz.

Tehnologie - Noi procesoare Opteron

AMD a anuntat lansarea a trei noi procesoare Opteron pentru servere - Opteron 852, 252 si 152. Cele trei modele ruleaza la 2,6 GHz (fata de cele existente, care aveau frecventa de 2,4 GHz), iar legaturile HyperTransport au "trecut" de la 800 MHz la 1 GHz. Dupa cum se arata intr-un material Cnet, procesoarele dispun de tehnologia PowerNow with Optimized Power Management, care ii permite sistemului de operare sa ajusteze frecventa procesorului si sa reduca consumul de energie.

Grupaj realizat de Alexandru Radescu
×
Subiecte în articol: IT