x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget IT/Stirile zilei

IT/Stirile zilei

15 Feb 2005   •   00:00

16 FEBRUARIE 2005

Acord - Alcatel se aliaza cu ZTE

Compania franceza Alcatel si grupul chinez Zhongxing Telecommunication Equipment (ZTE) au semnat un acord de colaborare in privinta tehnologiei CDMA pentru retelele de telefonie mobila. Conform termenilor intelegerii, Alcatel va implementa in sistemele CDMA tehnologia de acces radio aplicata de ZTE, al doilea mare producator de echipamente pentru telecomunicatii din China. Tehnologia CDMA pentru retele de telefonie mobila este foarte folosita in Statele Unite, America Latina si mari parti din Asia. Desi in prezent standardul GSM este cel mai popular, piata CDMA creste intr-un ritm alert.

Software - Investitii masive

Grupul german SAP, cel mai mare furnizor de programe software pentru mediul de afaceri, va face in acest an cele mai mari investitii din istoria sa, urmand ca volumul acestora sa scada in 2006, potrivit directorului executiv Henning Kagermann. Investitorii sunt deosebit de interesati de perspectivele companiei, dupa ce, luna trecuta, conducerea SAP a anuntat ca anticipeaza o stagnare in acest an a ratei profitului, pe fondul maririi numarului de angajati si a viitoarelor investitii.

Achizitie - Verizon va prelua MCI

Verizon Communications, numarul unu in industria de telecomunicatii din SUA, a anuntat ca va prelua grupul MCI, cunoscut anterior sub numele de WorldCom, in schimbul a 5,3 miliarde de dolari. Conducerea MCI a preferat oferta Verizon unei propuneri de achizitie in valoare de 7,3 miliarde de dolari din partea Qwest Communications International, din cauza nivelului ridicat al datoriilor si a cotei scazute de piata a acesteia din urma.

Grupaj realizat de Cristian Ionita
×
Subiecte în articol: IT