x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget IT/Stirile zilei - 6 septembrie 2004

IT/Stirile zilei - 6 septembrie 2004

06 Sep 2004   •   00:00
VANZARI-RECORD LA CELULARE. In al doilea trimestru al anului s-au vandut la nivel mondial 156 de milioane de mobile, fata de 153 de milioane unitati in primul trimestru, conform unui studiu Gartner, preluat de International Herald Tribune. Conform statisticii, Nokia detine primul loc la vanzari cu 29,7% din piata, fiind urmata de Motorola cu 15,8%, Samsung 12,1%, Siemens 6,9% si Sony Ericsson cu 6,6% din piata. Analistii Gartner sustin ca aceasta crestere se datoreaza vanzarilor din America Latina, SUA si Europa, zone in care utilizatorii si-au inlocuit vechile celulare cu modele noi, care beneficiaza de afisaj in culori si camere foto.

DE LA "NUCLEARA" LA JOCURI. Specialistii rusi in energie atomica se vad nevoiti sa se reprofileze, orientandu-se mai nou catre jocuri pe Internet care sa promoveze pacea mondiala. Astfel, o parte din cercetatorii de la institutele de energie atomica de la Sarov, Snezhinsk si Zheleznogorsk au fost inclusi intr-un program dezvoltat de guvernul britanic, menit sa previna proliferarea armelor nucleare. Savantii rusi au realizat software" prezentate in cadrul expozitiei "European Games Network", care a avut loc la Londra, saptamana trecuta.

ERICSSON RENUNTA LA BLUETOOTH. Compania Ericsson renunta la producerea de dispozitive bluetooth, se arata intr-un material aparut pe site-ul Zdnet. In ceea ce priveste salariatii care lucrau pentru divizia producatoare a acestui echipament, acestia vor fi mutati in alte sectii ale companiei. Ericsson nu mai intentioneaza sa continue dezvoltarea tehnologiei si nici macar sa se implice in design pentru aceasta componenta hardware. Acest lucru nu va insemna insa ca anumite produse Ericsson vor aparea pe piata fara Bluetooth.

INTERNETUL DAUNEAZA FAMILIEI. Sociologi britanici acuza Internetul pentru numarul crescand de "casatorii esuate", se arata intr-un material newsfactor.com. Oameni casatoriti "isi pierd capul" din cauza usurintei cu care intra in contact, prin intermediul Internetului, cu diverse persoane. Statisticile arata ca in Anglia si Tara Galilor au crescut in 2003 divorturile, pentru al treilea an consecutiv, ajungandu-se la 150.000 de cazuri.

×
Subiecte în articol: IT