x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget IT - Stirile zilei

IT - Stirile zilei

28 Apr 2004   •   00:00

Combaterea criminalitatii informatice

De vineri a intrat in vigoare legea de ratificare a Conventiei privind combaterea criminalitatii informatice, semnata de Romania la data de 21 noiembrie 2001, la Budapesta. Aceasta Conventie este primul tratat international care vizeaza activitatile nelegale desfasurate pe Internet sau in alt tip de retele, in special pe cele privind fraudele prin mijloace electronice, accesul neautorizat in sisteme informatice si interceptarea de date.

Google, dat in judecata

Compania americana Google a fost data in judecata de Grupul francez de asigurari Axa, din cauza unei dispute legata de strategia publicitara a celui mai mare motor de cautare. Francezii sustin ca serviciul publicitar al companiei Google permite firmelor concurente sa profite de notorietatea firmei de asigurari Axa, al treilea ca marime din lume. Astfel, inscrierea cuvantului Axa in motorul de cautare are ca rezultat si aparitia unor reclame la serviciile unor companii concurente. Anul trecut, Google a fost amendat de catre un tribunal de langa Paris cu suma de 75.000 de euro, pentru ca a vandut spatii de reclama cu rol de legatura web.

e-Content, o noua strigare

Ministerul Comunicatiilor si Tehnologiei a lansat al 4-lea apel pentru propuneri privind Programul eContent, al carui buget se ridica la suma de 26,8 milioane euro. Acest proiect vizeaza dezvoltarea serviciilor de informare transfrontaliera bazate pe informatii din sectorul public si intarirea infrastructurii lingvistice. La acest tip de proiecte trebuie sa participe un consortiu format din cel putin doi parteneri din minimum doua tari, iar unul dintre parteneri sa fie coordonatorul proiectului, care raporteaza Comisiei Europene.

Eminem muta si castiga

Starul rap Eminem a castigat o disputa impotriva unei firme britanice acuzata ca foloseste in mod ilegal pe Internet un domeniu cu numele sau. Decizia juridica a fost facuta publica de catre biroul de proprietate intelectuala din cadrul ONU. Compania Tim Mcintosh si Visitair Ltd. isi inregistrase cu un an in urma o adresa de net cu denumirea eminemmobile.com, prin care vindea telefoane mobile si tonuri de telefon. In plus, artistul ii acuzase pe britanici de faptul ca pe site-ul cu pricina apar ilegal doua dintre melodiile sale.

Grupaj realizat de Alexandru Radescu
×
Subiecte în articol: IT