x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget IT - Stirile zilei

IT - Stirile zilei

27 Apr 2004   •   00:00

Vrei un eMac la 25$?

O companie japoneza a primit comenzi pentru 100 de milioane de computere eMac (produse de Apple) dupa ce a scos acest model la vanzare la pretul de 25 de dolari. Evident, a fost vorba de o mica incurcatura in lista de produse scoase la vanzare pe site. Codul produsului eMac coincidea cu codul produsului „pachet de cinci DVD". Pretul corect pentru un eMac pe Internet este de 900$. Anul acesta se estimeaza ca japonezii vor cumpara 14,1 milioane de computere personale (PC).

Scade profitul Microsoft

Problemele legate de nerespectarea legislatiei privind libera concurenta cu care s-a confruntat Microsoft au redus profitul companiei. Astfel, cel mai mare producator de software din lume a inregistrat in primele trei luni ale lui 2004 un profit de 1,32 miliarde de dolari, fata de 2,14 miliarde de dolari in aceeasi perioada a anului trecut. Rezultatul echivaleaza cu o scadere a profitului pe actiune de la 20 de centi la 12 centi. In acelasi timp, veniturile gigantului software s-au majorat de la 7,84 miliarde de dolari la 9,18 miliarde de dolari.

Comert on-line cu Paris Hilton

Celebra inregistrare avandu-i ca protagonisti pe Paris Hilton (mostenitoarea imperiului hotelier cu acelasi nume) si fostul sau iubit este scoasa la vanzare de o companie americana ce produce filme pentru adulti. Acestia au anuntat ca au cumparat drepturile de difuzare de la Rick Solomon, fostul iubit al starletei. Filmul a fost inregistrat cu o camera video in infrarosu si are o lungime de 45 de minute. Paris Hilton a dat deja in judecata o companie panameza pentru ca a incercat sa vanda inregistrarea pe Internet, cerand despagubiri de 30 de milioane de dolari.

Grupaj realizat de Cristian Ionita
×
Subiecte în articol: IT