x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget IT - Stirile zilei

IT - Stirile zilei

22 Apr 2004   •   00:00

Britanicii, cei mai mari internauti

Patru tari nord-europene si Marea Britanie ocupa primele cinci locuri in clasamentul mondial al statelor cu cel mai mare grad de utilizare a Internetului, potrivit unui studiu realizat de International Business Machines si The Economist. Danemarca, ocupanta primului loc, a creat un portal guvernamental care permite accesul la cinci ministere si 24 de organizatii ce ofera servicii companiilor. Clasamentul a luat in calcul gradul de raspandire a conexiunilor ieftine la Internet, asistenta tehnica de care beneficiaza utilizatorii, cadrul legistativ, precum si mentalitatea oamenilor.

Meteo prin mesagerie

Compania America Online se pregateste sa ofere informatii meteorologice „la minut" prin serviciul sau de mesagerie. Cei de la AOL au semnat o intelegere cu WheatherBug prin care vor primi date de la 6.000 de statii meteorologice. Mai mult, se discuta posibilitatea ca WheatherBug sa transmita chiar si avertismente de furtuna catre telefoanele mobile echipate cu mesagerie AOL. In ultimele luni, AOL a inceput sa-si diversifice serviciul de mesagerie prin Internet, furnizand, contra-cost, jocuri on-line sau chat video si audio.

Filmul lui Gibson, pe piata neagra

Piata neagra de DVD-uri din Peru a determinat distribuitorii filmului „Passion of The Christ" sa-l introduca in cinematografe mai repede decat era prevazut. Motivul: vanzarile uriase de DVD-uri pirat cu super-productia lui Mel Gibson (foto), la pretul de 95 de centi bucata. In opinia lui Martin Moscoso, directorul peruan de la Agentia pentru protectia drepturilor de autor, oamenii considera ca doar fraierii respecta regulile. Pirateria de filme si muzica pe suport digital, in Peru, a provocat companiilor americane pierderi de 100 de milioane de dolari in 2003.

Noi facilitati pentru sectorul IT

Adrian Nastase a anuntat ca este posibila acordarea unor noi facilitati pentru persoanele fizice sau juridice care lucreaza "n domeniu. ÑPerformanta "n aceste domenii are nevoie, "n primul rand, de facilitati din partea Guvernului si sunt dispus sa discut aceste probleme. Investitiile "n tehnologie sunt investitii strategice si Guvernul doreste sa le sprijineì, a declarat premierul.

Grupaj realizat de Alexandru Radescu

×
Subiecte în articol: IT