x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget IT - Stirile zilei

IT - Stirile zilei

17 Apr 2004   •   00:00

Vanzarile AMD in crestere

Advanced Micro Devices Inc. (AMD), al doilea mare producator mondial de microprocesoare pentru PC-uri, a inregistrat in primul trimestru un salt de 73% al vanzarilor, la 1,24 miliarde de dolari, valoare care a depasit estimarile analistilor. De asemenea, profitul companiei californiene a surclasat previziunile in primul trimestru, incheiat la 28 martie, ajungand la 45,1 milioane de dolari, dupa ce AMD a consemnat o pierdere de 146,4 milioane de dolari in intervalul corespunzator din 2003.

Pachete noi de la Zapp

Zapp anunta lansarea noilor pachete cu minute de convorbiri nationale incluse, Zapp 1800 si Zapp Share Free 1800. Pachetele includ 1.800 de minute pentru convorbiri nationale in fiecare luna. Minutele de convorbiri incluse sunt destinate apelurilor nationale catre orice retea de telefonie fixa sau mobila. In plus, pachetele lansate asigura accesul utilizatorilor atăt la serviciile de voce, căt si la cele de date.

A aparut GeForce 6800 Ultra

NVIDIA a lansat noile sale chip-uri video, cu nume de cod NV40. Denumirea lor oficiala este GeForce 6800 (Ultra). Dupa ce ATI a fost prima companie care a lansat un produs compatibil Directx 9.0 (a), NVIDIA este acum prima companie care lanseaza o familie de chip-uri video cu suport complet pentru DirectX 9.0 c sau mai exact pentru Pixel Shader si Vertex Shader 3.0. Generatiile actuale de la ATI si NVIDIA (Radeon 9600/9800, GeForce FX 5200/5700/5950) detineau suport doar pentru Pixel Shader si Vertex Shader 2.0.

PC-uri ieftine pentru cei cu venituri mici

La sfarsitul acestei saptamani a avut loc o intrevedere intre reprezentanti ai Ministerului Comunicatiilor si o delegatie a companiei Intel, pe tema initiativei de a acorda suport pentru achizitionarea de calculatoare pentru tinerii care provin din familii cu venituri mici. Reprezentantii companiei au prezentat studii de caz din alte tari europene si modele de implementare a programelor de sustinere in achizitionarea de calculatoare pentru diferite categorii de cetateni, oferindu-si suportul pentru o colaborare viitoare.

Baterie la jumatate de minut

NEC a anuntat ca a dezvoltat bateria numita "organic radical " care poate fi incarcata in 30 de secunde, in timp ce bateriile clasice "nickel-hydrogen " se pot reincarca in minimum o ora. Noua generatie de baterii poate fi incorporata in playere, aparate foto digitale, console de jocuri portabile si telefoane mobile. Acest tip de baterii, vor avea o durata de viata de peste 1.000 cicluri de reincarcare. Pretul acestor baterii se va apropia de cel al bateriilor clasice.

×
Subiecte în articol: IT