x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget IT - Stirile zilei

IT - Stirile zilei

15 Apr 2004   •   00:00

Microsoft accepta sa plateasca

Grupul Microsoft va plati corporatiei InterTrust Technologies 440 de milioane de dolari pentru a cumpara licenta unei tehnologii menite sa impiedice piratarea fisierelor video si audio in format digital, solutionand astfel un proces intentat in urma cu trei ani. Microsoft, compania lui Bill Gates (foto), fusese acuzata de faptul ca a incalcat drepturile de autor, dupa ce a integrat in software-ul Media Player o tehnologie similara cu cea dezvoltata de InterTrust.

Balcanicii on-line

Peste 40% din fraudele electronice sunt comise de cetateni din fosta Iugoslavie, Nigeria, Pakistan sau Indonezia, conform unui studiu al companiei Cybersource. Conform raportului, cetatenii fostei Iugoslavi comit 13% din tranzactiile frauduloase on-line, in comparatie cu doar 1,7% comise de americani. Pentru a preveni fraudele in care sunt implicati cetateni straini, multe din companiile de comert on-line prefera sa faca tranzactii doar in interiorul propriilor tari.

Intel, vizitata de autoritatea antitrust

Comisia japoneza pentru Concurenta Corecta a perchezitionat trei birouri apartinand subsidiarei companiei americane Intel, cel mai mare produca tor de cipuri din lume. Potrivit Financial Times, actiunea se incadreaza intr-o ancheta privind posibila incalcare a legislatiei antitrust. "Intel a folosit o strategie care a sporit presiunea asupra fabricantilor de computere personale, pentru a-i impiedica sa foloseasca produsele concurente", a declarat un reprezentant al Comisiei. Dupa aproape o zi de verificari, echipa de control a ridicat o serie de documente de la sediul companiei. "Nu stim deocamdata ce cauta, dar colaboram cu ei, pentru a le furniza informatiile solicitate ", a declarat un reprezentant al companiei.

Philips, de la pierdere la castig

Grupul olandez Philips Electronics a obtinut, in primul trimestru, un profit net neasteptat de ridicat, respectiv 550 de milioane de euro, si estimeaza ca tendinta ascendenta va continua si in perioada urmatoare. Vanzarile companiei au crescut cu numai 2%, la 6,63 miliarde de euro, din cauza stagnarii pietei europene si a scaderii cererii din America de Nord. Analistii anticipau pentru primele trei luni ale anului un profit net de 458 de milioane de euro, fata de pierderea neta de 69 de milioane de euro, raportata in intervalul corespunzator al anului precedent.

×
Subiecte în articol: IT