x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget IT - Stirile zilei

IT - Stirile zilei

14 Apr 2004   •   00:00

Detector de pasapoarte false

Australia a pus la bataie o noua arma in razboiul impotriva terorismului si crimei organizate: detectorul de pasapoarte false. Este vorba de un „cititor de documente" care poate spune in cateva secunde daca pasaportul este fals sau daca persoana din imagine ar putea fi inclusa pe lista teroristilor. Au fost instalate deja 400 de astfel de aparate pe aeroporturile internationale ale acestui stat. Australia devine astfel prima tara din lume care reuseste sa verifice autenticitatea documentelor fiecarei persoane care intra pe teritoriul sau.

Companiile IT ridica Bursa

Bursele americane au crescut saptamana trecuta, multumita previziunilor optimiste ale marilor companii din industria tehnologica precum Yahoo si Dell. Cotatia grupului Yahoo a crescut cu 14,3%, dupa ce reprezentantii acestuia au anuntat ca au incheiat primul trimestru cu un profit net de 101 milioane de dolari, de peste doua ori mai mare decat in perioada similara din 2003. Dell a inregistrat o crestere de 2,5%, dupa ce si-a revizuit in crestere cu 200 de milioane de dolari previziunile privind veniturile din primul trimestru al anului.

Vodafone se extinde in Ungaria

Compania Vodafone Hungary si-a propus sa isi majoreze cota de piata, pana la sfarsitul anului curent, de la 16,75% la 20%, au anuntat reprezentantii companiei. Directorul executiv Attila Vitai, a precizat ca Vodafone, ultimul operator intrat pe o piata cu 10,1 milioane de locuitori, spera sa isi extinda prezenta, chiar daca rata de penetrare a serviciilor de telefonie mobila din Ungaria ajunge la 80%. Cel mai mare operator de telefonie mobila ungar este compania Westel, divizie a grupului Matav, avand o cota de piata de 48%.

Grupaj realizat de Cristian Ionita

×
Subiecte în articol: IT