x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget IT - Stirile zilei

IT - Stirile zilei

01 Apr 2004   •   00:00
Don King in politica via Internet

Controversatul promotor al boxului Don King s-a hotarat sa intre in ringul politicii. Metoda aleasa este in pas cu tehnologia: Don King si-a imprumutat vocea unui joc de pe Internet „anti-Democrati". Republicanul Don va fi parte a unui inedit joc de box, al carui unic protagonist este canditatul democrat la prezidentiale John Kerry. La adresa www.gop.com/kerryvskerry puteti sa-l vedeti pe promotorul Don King intr-un ring de box, anuntand comicul meci in care Kerry ii trage pumni lui... Kerry.

Se inmultesc mobilele cu camera foto

Unu din Âşase telefoane mobile vandute anul trecut a fost dotat cu camera foto digitala, reprezentand o creÂştere de aproape cinci ori fata de anul 2002, conform unui studiu prezentat recent de firma de cercetare a pietei Strategy Analytics. Potrivit raportului, 84 milioane de telefoane cu camera foto au fost vandute in 2003, constituind 16% din vanzarile totale, comparativ cu 18 milioane de unitati in 2002.

Compara preturile cu Google

Compania Google a lansat de curand serviciul Froogle care permite utilizatorilor sa compare preturile produselor pe care le pot achizitiona online. Aflat in competitie cu Yahoo si MSN, organizatia Google anunta ca va mai testa alte doua servicii care permit realizarea de operatiuni personalizate de cautare pe Internet, respectiv Google Web Alerts Âşi Personalized Search.

Windows in limba eschimosilor

Compania Microsoft a initiat o traducere Âşi adaptare a sistemului de operare Windows XP in limba eschimoÂşilor. Avand in vedere ca este vorba de o populatie ale carei ocupatii de baza au ramas pescuitul si vanatoarea, specialistii de la Microsoft vor inventa cuvinte pentru a inlesni traducerea complicatelor operatiuni din manualul Windows.

Nazism pe net

Politia germana a chestionat peste 300 de persoane banuite de a fi distribuit pe Internet cantece neo-naziste. Conform declaratiilor politiei, este vorba despre melodii care incitau la ura rasiala in interpretarea unor trupe skinhead. In plus, iresponsabilii nostalgici ai regimurilor de exterminare adaugau la continutul cantecelor si fraze din ideologia nazista.
Grupaj realizat de Alexandru Radescu

×
Subiecte în articol: IT