x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget IT- Stirile zilei

IT- Stirile zilei

27 Mar 2004   •   00:00
Cumparaturi online

20 de milioane de englezi isi vor face cumparaturile in 2004 prin Internet, conform unei estimari efectuate de compania specializata in comert online IMRG. Raportul mai spune ca suma totala a cheltuielilor se va apropia de 17 miliarde de lire sterline, iar pana in 2009 cheltuielile vor ajunge la 80 de miliarde. Motivul acestui boom al cumparaturilor online este datorat perfectionarii sistemului de securitate al platilor prin Internet, se mai arata in raport.

Raid printre hackeri

Politia germana a demarat cea mai mare operatiune impotriva pirateriei pe Internet, avand pregatite 126 de mandate pe numele membrilor de pe un forum de hackeri. Conform informatiilor stranse de politie, hackerii respectivi faceau parte dintr-o retea internationala cu 476 de membri reuniti in forumul Liquid FXP. Hackerii in cauza patrunsesera in serverele furnizorilor de Internet copiind filme, muzica, soft-uri si jocuri pe care le ofereau apoi spre descarcare gratuita celor interesati.

Fara mobile in locomotiva!

Un tren din Anglia a ignorat culoarea rosie din cauza conductorului care era foarte prins intr-o discutie pe telefonul sau mobil. Calatorii pe ruta Norwich - Londra au fost la un pas de o catastrofa feroviara, miercuri, cand trenul in care se aflau s-a oprit la stop cu vreo doi kilometri mai departe decat era prevazut. Oficialii britanici au declarat ca vor lua masuri dure pentru a-i obliga pe conductori sa nu mai foloseasca telefoanele mobile in timpul serviciului.

Internetul strica tineretul chinez

Autoritatile chineze au interzis prezenta cafe-Interneturilor la o distanta mai mica de 200 de metri de scoli, pentru a proteja „sanatatea mentala" a elevilor. Guvernul chinez a amenintat cu pedepse aspre acele localuri cu Internet care permit accesul minorilor sau care faciliteaza raspandirea de informatii „nesanatoase" prin anumite site-uri.

Yahoo, descoperita

Yahoo si-a acoperit o slabiciune din serviciul e-mail care permitea hackerilor sa patrunda in calculatoarele celor care folosesc browser-ul Microsoft Explorer pentru a-si verifica conturile e-mail. Aceasta problema a fost descoperita de compania israeliana din domeniul securitatii informatiei, GreyMagic Software.
Grupaj realizat de Alexandru Radescu

×
Subiecte în articol: IT