x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget IT - Stirile zilei

IT - Stirile zilei

04 Mar 2004   •   00:00
Connex face transfer de date

Connex a lansat recent serviciul Frame Relay International, destinat transferului de date intre sediile centrale ale companiilor mari si sucursalele aflate in afara granitelor tarii, oriunde in lume. Serviciul da posibilitatea de a rula aplicatii in timp real intre locatii multiple, cu garantarea parametrilor de calitate si a sigurantei maxime. Prin integrarea tuturor serviciilor de comunicatii intr-o singura infrastructura se obtin reduceri semnificative de cost. Folosind un punct unic de contact, reteaua economiseste si resursele clientului.

Liceenii se apuca de condus PC-ul

200 de licee din toata tara vor fi acreditate gratuit drept centre de testare ECDL (permisul european de conducere a computerului), in urma unui protocol semnat intre Ministerul Educatiei, Cercetarii si Tineretului si ECDL Romania. Pe langa acreditarea liceelor drept centre de testare, cate doi profesori pentru fiecare liceu vor fi certificati ca examinatori. ECDL se mai obliga sa asigure simulari de teste si o politica preferentiala de preturi pentru invatamant.

Plateste lumina pe Internet

Electrica Transilvania Sud a lansat la sucursala sa din Brasov serviciul de plata online a facturilor de energie electrica prin Internet e-banking. Persoanele fizice care sunt clientii serviciului e-BCR trebuie doar sa acceseze site-ul www.electricabv. ro. Consumatorul casnic emite un ordin de plata in numele sau catre BCR, iar confirmarea platii facturii se face imediat. Sistemul este accesibil 24 de ore din 24, 7 zile din 7 si nu se percepe nici un comision.

Piata din Arabia Saudita se liberalizeaza

"O strategie agresiva de deschidere" a pietei telecomunicatiilor in Arabia Saudita ar extinde aportul sectorului la PIB-ul acestei tari la 5%, fata de 3,35% in 2002, conform consilierului Bancii Mondiale Carlo Maria Rossotto. In prezent, autoritatile saudite restrictioneaza accesul investitorilor straini pe piata, desi vor oferi inca o licenta pentru furnizarea de servicii de telefonie mobila, pe langa cea a companiei nationale Saudi Telecommunications Company (STC). Arabia Saudita este cea mai mare piata de profil din Golful Persic.

×
Subiecte în articol: IT