x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget IT/Stirile zilei - 8 octombrie 2004

IT/Stirile zilei - 8 octombrie 2004

08 Oct 2004   •   00:00
24.000 DE PC-URI SUBVENTIONATE. Peste 24.000 de tineri dintre cei inscrisi in programul guvernamental de acordare a unui ajutor de 200 de euro pentru achizitionarea unui calculator personal au fost validati prin ordinul ministrului Educatiei si Cercetarii, lista beneficiarilor urmand sa fie publicata in Monitorul Oficial. Programul prevede acordarea unei subventii oferite elevilor si studentilor din invatamantul de stat sau particular acreditat, in varsta de pana la 26 de ani, ale caror familii au venituri brute lunare sub 1,5 milioane de lei pe membru de familie.

OFERTE PENTRU TELECENTRE. Termenul-limita de depunere a ofertelor pentru stabilirea furnizorilor de serviciu universal in vederea asigurarii accesului la reteaua de telefonie, la punct fix, prin intermediul telecentrelor, este 20 noiembrie, conform unui comunicat al Autoritatii Nationale de Reglementare in Comunicatii (ANRC). Oferta castigatoare va fi stabilita de comisia de licitatie in cel mult 30 de zile. Furnizorii de serviciu universal care vor asigura accesul la reteaua publica de telefonie prin telecentre vor fi desemnati pe o perioada de trei ani.

CRESTE PROFITUL FUJITSU SIEMENS. Principalul producator european de computere, Fujitsu Simens, a anuntat ca a inregistrat in prima jumatate a anului un profit inainte de plata taxelor de 18 milioane de euro, cu 60% mai mult decat in aceeasi perioada a anului 2003. Conform unui raport realizat de firmele de cercetare Gartner si IDC, vanzarile mondiale de calculatoare personale au crescut mult in cel de-al doilea trimestru al anului, in urma deciziei multor firme de a-si inlocui tehnologia uzata moral, a cererii ridicate din Europa si a politicilor agresive de marketing.

LEGE PRIVIND MARCA TEMPORALA. Proiectul de lege privind marca temporala, care stabileste regimul juridic al marcii temporale si conditiile de furnizare a serviciilor de marcare temporala, a fost aprobat de Camera Deputatilor si urmeaza sa fie trimis presedintelui Romaniei pentru promulgare. Proiectul a fost aprobat de Senat la 24 iunie 2004. Marca temporala certifica faptul ca anumite date in forma electronica au fost prezentate la un moment de timp determinat furnizorului de servicii de marcare temporala si este formata din cel putin urmatoarele elemente: amprenta atasata documentului supus marcarii, data si momentul de timp aferente documentului supus marcarii, exprimate in timp universal, informatii care identifica in mod unic furnizorul de servicii de marcare temporala, precum si numarul de ordine.

×
Subiecte în articol: IT