x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget IT/Stirile zilei - 9 septembrie 2004

IT/Stirile zilei - 9 septembrie 2004

09 Sep 2004   •   00:00
ANGAJATII FRANCE TELECOM, IN GREVA. Sindicatele France Telecom au organizat o greva de o zi, la care au participat 20.000 dintre angajatii companiei, in semn de protest fata de hotararea guvernului de a vinde 10,85% din actiunile detinute la companie. Tranzactia, incheiata saptamana trecuta, pentru 5,1 miliarde euro, a redus participatia guvernului sub 50%. Telecom a subliniat ca toate reprezentantele sale au ramas deschise, in ciuda actiunii greviste la care au participat 16% din cei 130.000 de angajati.

GERMANIA PASTREAZA DEUTSCHE TELEKOM. Germania nu se grabeste sa isi vanda participatia la companiile Deutsche Telekom si Deutsche Post pentru a suplimenta veniturile bugetare, a declarat ministrul de Finante, Hans Eichel. Proiectul de buget, care va fi adoptat la sfarsitul lunii noiembrie, cand vor putea fi estimate incasarile fiscale pentru urmatorul an, include venituri de 15 miliarde de euro din privatizari, suma pe care multi analisti o considera exagerata. Guvernul detine actiuni la cele doua companii prin intermediul bancii de stat Kreditanstalt fuer Wiederaufbau (KfW). Aceasta controleaza 16,7% din compania de telecomunicatii si 42,6% din Deutsche Post.

SIEMENS SE INDEPARTEAZA DE VA TECH. Guvernul austriac intentioneaza sa isi mareasca participatia la capitalul social al VA Tech, incercand astfel sa opreasca o posibila preluare a acesteia de catre grupul Siemens. Reprezentantii Siemens au avut, saptamana trecuta, discutii cu oficiali ai VA Tech in vederea achizitionarii firmei austriece pentru suma de 900 milioane euro (aproximativ 1,1 miliarde dolari). VA Tech, care are o valoare de piata de circa 800 milioane euro (965,8 milioane dolari) si are in vedere o majorare de capital cu pana la 25% pentru a finanta o serie de proiecte de dezvoltare. Conducerea companiei, sindicatele, cat si intreaga clasa politica din Austria s-au opus preluarii de catre Siemens, existand temeri ca grupul german este interesat doar de doua dintre cele cinci divizii ale VA Tech.

HP SI-A ANUNTAT REZULTATELE FINANCIARE. HP a anuntat rezultatele financiare preliminare obtinute in cel de-al treilea trimestru fiscal incheiat la 31 iulie 2004. Compania a inregistrat venituri de 18,9 miliarde de dolari, reprezentand o crestere cu 9% fata de aceeasi perioada a anului 2003. Profitul operational a fost in acest trimestru de 846 milioane dolari.

×
Subiecte în articol: IT