x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget IT-ul romanesc are partener francez

IT-ul romanesc are partener francez

30 Sep 2004   •   00:00

Ministerul roman al Comunicatiilor si Tehnologiei Informatiei si Ministerul Delegat al Industriei din Franta au semnat un memorandum de intelegere in domeniul IT&C valabil pe o perioada de cinci ani.

CRISTIAN IONITA

COLABORARE. Memorandumul stabileste formele de cooperare in domeniile comertului electronic, eGovernment si IT&C pentru a stimula piata, incurajand oportunitatile de dezvoltare ale industriei si schimburile bilaterale.

Astfel, sunt prevazute cooperarea intre firmele si institutiile de invatamant si cercetare din cele doua tari, schimbul de informatii cu privire la reglementarea in domeniul IT&C, securitatea mediului electronic, continutul digital si dezvoltarea industriei. De asemenea, se are in vedere incurajarea relatiilor cu alte agentii guvernamentale, organisme profesionale, industriale si universitare din domeniu.

"Avem in vedere dezvoltarea de parcuri stiintifice si tehnologice, de aplicatii si servicii multimedia si software, precum si reducerea decalajului digital", a declarat Adriana Ticau, ministrul Comunicatiilor.

×
Subiecte în articol: IT