x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget iWatch, gadget-ul Apple din sticlă flexibilă

iWatch, gadget-ul Apple din sticlă flexibilă

de Alexandru Radescu    |    11 Feb 2013   •   19:58
 iWatch, gadget-ul Apple din sticlă flexibilă
Sursa foto: Wavebreakmedia Ltd/Getty Images/Wavebreak Media
Noua provocare: un “ceas” din sticlă specială, capabil să se plieze în jurul încheieturii
Sticla flexibilă, pliabilă, capabilă să încorporeze diverse tehnologii, a devenit o adevărată obsesie pentru industria telecom. O adevărată întrecere între producătorii de telefoane mobile: a fost o vreme când Nokia promitea un astfel de mobil, acum Samsung a preluat acest rol. Se poate însă ca, până la urmă, Apple să fie un pionier pe această nişă. Presa de peste Ocean a identificat deja şi un titlu pentru noul gadget, într-o formulă deja consacrată: iWatch. Chiar dacă titulatura nu include “phone”, nu se ştie exact care ar fi dotările tehnice ale produsului, despre care, evident, Apple nu suflă o vorbă.

Potrivit Wall Street Journal, oficialii companiei americane colaborează tot cu Foxconn pentru dezvoltarea unui ceas de mână, în structura unei sticle flexibile. În ultimele luni, oficiali Foxconn ar fi purtat tratative cu Sharp pentru a investi în divizia lor de ecrane LCD sau chiar pentru a cumpăra o parte din business-ul japonezilor.

Conform surselor citate, iWatch s-ar putea baza pe platforma iOS, ceea ce deschide o adevărată cutie a pandorei zvonistice: ar putea comunica însă cu iPhone/iPad prin asistenta Siri; ar putea prelua, prin bluetooth, pe ecranul său SMS-urile, MMS-urile sau chiar mail-urile; comenzile vocale ar putea folosi şi pentru orientare, bazată şi pe hărţi/GPS etc.

Corning Willow Glass, primul furnizor?
Despre “Gorilla Glass” se poate spune că a intrat în vocabularul de a zeci de milioane de oameni graţie celor de Apple, o dată cu incorporarea în display-ul de iPhone. Cu “Willow Glass”, o tehnologie revoluţionară anunţată de Corning încă din vara anului trecut, gadget-urile ar putea fi rulate în întregime, aşa cum ar promite iWatch de exemplu. Materialul rezultat are o grosime de 100 microni, inginerii companiei trâmbiţând o reuşită în urma a zece ani de muncă. Reuşita (comercială) ar deschide o nouă eră în electronicele de consum, printre “victime” putând fi, în câţiva ani, chiar smartphone-urile (aşa cum le ştim acum).

×
Subiecte în articol: iWatch