x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Jocul video FIFA a prezis corect, pentru a patra oară la rând, echipa câștigătoare a Cupei Mondiale

Jocul video FIFA a prezis corect, pentru a patra oară la rând, echipa câștigătoare a Cupei Mondiale

de Redacția Jurnalul    |    20 Dec 2022   •   10:00
Jocul video FIFA a prezis corect, pentru a patra oară la rând, echipa câștigătoare a Cupei Mondiale
Sursa foto: Hepta

Jocul video FIFA, produs de EA Sports, a prezis corect că Argentina va fi campioana mondială, acesta fiind al patrulea pronostic corect la rând, scrie site-ul de specialitate Polygon.

O simulare a Cupei Mondiale, rulată o singură dată prin FIFA 23, a dat câștigătoarea, dar a ratat câteva puncte mai puțin importante. Duminică, la adevărata Cupă Mondială, Argentina a învins Franța la lovituri de departajare, după un meci sălbatic de 3-3 în timpul regulamentar și în prelungiri.

Predicția EA a avut Brazilia ca victimă a vicecampioanei (deși a avut Franța pe locul trei). Iar Lionel Messi nu a câștigat Gheata de Aur pentru cele mai multe goluri din turneu, așa cum a prezis FIFA.

Messi, în vârstă de 35 de ani, a obținut totuși Balonul de Aur (cel mai bun jucător) al Cupei Mondiale, așa cum FIFA 23 a prognozat pe 8 noiembrie, intrând în istorie ca singurul câștigător de două ori al acestui premiu.

EA Sports a ales corect Spania în 2010 (cu 2010 FIFA World Cup South Africa); Germania în 2014 (cu 2014 FIFA World Cup Brazil) și Franța în 2018 (cu FIFA 18).

Electronic Arts și FIFA se vor despărți după cea mai recentă ediție a jocului, punând capăt unui parteneriat de 30 de ani. Următoarea versiune, așteptată la începutul toamnei, se va numi EA Sports FC și nu va purta niciuna dintre mărcile sau simbolurile FIFA.

Acestea nu ar mai fi necesare decât peste patru ani, de fapt, când următorul turneu al Cupei Mondiale va avea loc în America de Nord. În luna mai, FIFA a anunțat că "se angajează cu editorii, studiourile și investitorii pentru dezvoltarea unui nou titlu major de simulare a fotbalului pentru 2024".

 

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: jocul fifa cupa mondială