x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Lecţii 3D la o şcoală din Bucureşti. Elevii de la a V-a se vor primba printr-un parc virtual

Lecţii 3D la o şcoală din Bucureşti. Elevii de la a V-a se vor primba printr-un parc virtual

05 Apr 2012   •   13:51
Lecţii 3D la o şcoală din Bucureşti. Elevii de la a V-a se vor primba printr-un parc virtual

Vineri, 6 aprilie 2012, intre orele 11 si 15, elevii claselor V – VIII ai Scolii nr. 280 'Mihail Sebastian' vor avea cate o ora de cursuri speciala.

Cu ajutorul echipamentelor de teleprezenta Cisco, elevii vor putea sa vizualizeze in versiune tridimensionala informatiile prezentate, in mod obisnuit, 2D. De asemenea, vor participa la cursuri de la distanta, fara restrictii geografice.

Elevii clasei a V-a se vor plimba printr-un parc virtual, la clasa a VI-a se va prezenta sistemul auditiv, la a VII-a va fi o lectie de chimie cu molecule 3D 'dansand' in fata ochilor, iar la a VIII-a inca nu s-a decis, dar se pare ca se va vedea o semanatoare 'in plina actiune'.

Dupa proiectiile 3D, elevii vor asista si la lectii practice, transmise prin videoconferinta. De pilda, la lectia de chimie se va lua legatura cu un laborant, care le va face o demonstratie practica a interactiunilor moleculare prezentate tridimensional.

Lectiile se vor desfasura in cadrul proiectului 'Scoala Altfel', de catre Cisco Romania, impreuna cu AGER Business Tech. Echipamentele vor consta intr-un proiector 3D, un ecran de proiectie si ochelari speciali purtati de elevi.

Irina Raducan, de la AGER Business Tech ne-a dezvaluit ca preparativele pentru aceste lectii 3D au fost foarte scurte, elevii afland abia saptamana asta ca li se pregateste ceva.

Conform Cisco, vizualizarea (3D) imbunatateste statistic procesul de invatare cu 200%, in conditiile in care comunicarea se face in proportie de 93% nonverbal.

×
Subiecte în articol: lectii 3d scoala bucuresti