x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget LG Arena, o "piesă" de la coreeni

LG Arena, o "piesă" de la coreeni

de Marina Constantinoiu    |    31 Mai 2009   •   00:00
LG Arena, o "piesă" de la coreeni

Mda, ciudată alăturare titlu-supratitlu, veţi zice. Ei, bine, nu. LG Arena e chiar "o piesă". Aproape că te face să te îndrăgosteşti. Aproape. Căci navigarea pe Net îi papă resursele bateriei în timp record.

Da, stimaţi producători, oricare aţi fi voi, e cazul să treceţi într-o nouă fază. Depăşiţi-o pe cea a bateriilor de 900 sau 1.000 mAh, căci nu mai ţineţi pasul cu tehnologia. Ce baterie de telefon cu touch, Wi-Fi şi ecran de la 3 inci în sus mai poate face faţă mai mult de o zi, dacă nu are peste 1.000 mAh? Pe încercate: nici una! Nu ştiu de ce este atât de greu de înţeles. Poate pentru că producătorii, speriaţi de criză, vor să scoată pe piaţă telefoane din ce în ce mai performante, dar de la care să ciupească puţintel, pentru a nu sări calul în materie de preţ.

Probabil asta este explicaţia, dar e păcat. Bateria de 1.000 mAh Li-Ion spun producătorii că ar trebui să reziste 300 de ore în stand-by, trei ore şi 50 de minute în convorbire sau 30 de ore de rulare de melodii. Traficul pe Net însă mănâncă bateria văzând cu ochii.

ATRACTIV ŞI DOTAT
Arena este "o piesă" care cu siguranţă îşi va găsi stăpânul cu uşurinţă. Noua interfaţă 3D S Class cu care e dotat este atractivă şi utilă, răspunzând excelent la atingerea tactilă, incluzând zoom, efecte spaţiale şi alte animaţii. Telefonul este echipat cu 3G, HSDPA la 7,2 Mbps, Wi-Fi, slot pentru card de memorie, GPS şi FM radio cu RDS, dar şi funcţia de transmiţător FM, foarte utilă în maşină.

MEMORIE BOGATĂ
În pachetul în care este livrat veţi fi dezamăgiţi de lipsa cardului de memorie, dar Arena are o memorie internă de 8 GB, ceea ce este absolut mulţumitor. Pentru cei care vor şi mai mult, cardurile de memorie microSD sunt destul de ieftine, aşa că nu-i un capăt de lume să le achiziţioneze.

Mi-a plăcut Arena, pentru că are carcasă metalică, iar greutatea nu e o problemă pentru buzunare: 105 grame pentru un telefon cu display de 3 inci. Ecranul este unul cu 16 milioane de culori, TFT, cu luminozitate şi contrast de top, rezoluţie de 800x480 pixeli.

Arena are două camere video, una pe partea frontală pentru apeluri video, şi tot pe partea frontală se află şi singurele trei butoane (acceptare şi respingere apel, dar şi shorcut-ul către interfaţa cubică, pe faţetele căreia poate fi configurat meniul preferat).

 

MENIU SIMPLU
LG Arena are un meniu multitasking de bază, care se activează la tastarea butonului central de pe partea frontală. Dar multitaskingul e limitat: doar două aplicaţii pot rula concomitent. Scrierea mesajelor este simplă, putându-se folosi ori tastatura alfanumerică obişnuită, ori, prin rotirea telefonului, una QWERTY în modul panoramic, care se activează prin accelerometru.

Zoom-ul în imagine se realizează la fel de spectaculos şi de simplu în acelaşi timp ca şi în cazul iPhone, prin utilizarea a două degete pe ecran. Galeria foto este şi ea spectaculoasă, 3D, beneficiind şi de modul slideshow. Camera foto este una de 5MP, beneficiind de optică Schneider-Kreuznach şi de un led, dar în condiţii de iluminare mai slabă se înregistrează zgomot pe imagine. Ledul nu îşi face treaba decât pe distanţe mici.

Browserul este decent, aproape identic cu cele ale LG Renoir şi Prada II. Viteza de încărcare a paginilor de Net este inferioară celei a iPhone-ului. Google Maps este preinstalat pe Arena şi funcţionează prin receiverul GPS încorporat, dar faptul că Arena nu este un smartphone îndepărtează, dacă nu cumva anulează şansele ca LG să poată căpăta şi un soft de navigaţie cu ghidaj vocal adevărat.

Jocurile cu care vine Arena se bazează toate pe mişcarea telefonului, ceea ce distrează şi cu siguranţă este încă un element care va aduce clientelă LG-ului. O aplicaţie bună, dar care nu este preinstalată este Opera Mini. O veţi putea găsi, alături de altele, la http://www.mylgarena.com/. Un site foarte util pentru toţi utilizatorii de Arena.

 

Caracteristici
Cameră foto de 5 MP, lentile Schneider-Kreuznach, bliţ led
Memorie internĂ de 8 MB
Slot de card microSD
Jack audio standard 3,5 mm
Accelerometru
Suport pentru DivX Şi XviD
Radio FM cu transmiţător FM

×
Subiecte în articol: arena gadget