x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget LG GC900, noul Viewty chiar e Smart

LG GC900, noul Viewty chiar e Smart

de Alexandru Radescu    |    15 Noi 2009   •   00:00
LG GC900, noul Viewty chiar e Smart

Interfaţa tactilă 3D S Class, rezoluţia 800x480 pi­xeli a ecranului cu diagonală de 3 inci şi conecti­vitatea HSDPA/Wi-Fi fac din Viety Smart o plăcută companie pentru „entertainment".



Culorile vii ale pictogramelor, meniul simplificat şi bazat pe intuiţii te îmbie la utilizare. Cu alte cuvinte, ai putea spune că producătorii au ales cuvântul „smart" şi pentru va­rietatea opţiunilor la traducere: inteligenţă, modernitate, vioiciune promptitudine. Rezumând, GC900 poate fi văzut ca o combinaţie între KU990 (Viewty lansat în august 2007) şi noua generaţie tactilă a coreenilor, iniţiată de Arena: interfaţa 3D S Class.  

Utilizatorii de Viewty (de sex masculin) au scăpat de o grijă: nu mai au creionul dermatograf. Pardon! Mă refeream la stylus-ul care atârna în exterior. Interacţiunea tactilă este aproape de perfecţiune şi spun asta pentru că în multitouch, atunci când ai nevoie de zoom şi foloseşti două degete, mai este loc de îmbunătăţire. Meniurile se mişcă mult mai bine decât la KU990, chiar şi galeria de poze se încarcă mai repede, iar folderele cu imagini sunt aranjate cronologic. Un element negativ totuşi este reprezentat de carcasă. S-a renunţat la componenta metalică, alegându-se plasticul. În schimb, este mai subţire decât „strămoşul" său (cu 10 grame) şi mai subţire (cu peste 2 milimetri).

Pentru fotografie, Viewty Smart vine cu o cameră foto cu rezoluţie 8MP, dar nu mai poţi să mai faci zoom din obiectiv. Vei folosi cele două butoane de volum din lateral. Filmează la o rezoluţie 720x480 (30fps) şi trecerea de la foto la video se poate face foarte uşor, cu o simplă atingere a ecranului. Capturile se pot stoca în telefon (capacitate de 1.5 GB) sau pe cardul microSD (suportă până la 32 GB). Nu lipseşte aplicaţia creator de film, ceea ce la vechiul Viewty se numea Studio Muvee. Tu alegi o serie de imagini (din telefon sau de pe card) şi softul terminalului le „lipeşte" împreună cu o anumită coloană sonoră şi într-un anumit stil (film vechi, cascadă, glisare etc.).

Viewty Smart are o ofertă bogată în jocuri, orientându-se în primul rând pe cele controlate prin mişcare (darts, zaruri, baseball, pescuit etc.). Mişti terminalul pentru a acţiona diverse funcţii în jocuri. Dar nu exageraţi pentru că, la fel ca Arena, bateria nu e prea rezistentă (mai ales dacă staţi pe net): doar 1.000 mAh. Un alt lucru care te face să te joci cu telefonul (ai, n-ai treabă cu aplicaţia) este „Ora pe glob". Roteşti, cu degetul, un glob virtual până găsesti orasul/fusul orar dorit. Odată deschisă o hartă continentală, te poţi mişca tactil spre alte zone de pe mapamond. Poate fi achiziţionat la un preţ mediu de 1.400 de lei.

Caracteristici
- Ecran tactil: 3.0 inci
- Rezoluţie: 800x480 pixeli
- Reţea: HSDPA (7.2Mbps)
- Conectivitate: Wi-Fi,  EDGE Class 12
- Cameră foto: 8MP, bliţ
- Video: 720x480 (30fps)
- Platformă A-GPS: Da
- Greutate: 102 grame

×
Subiecte în articol: gadget