x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget LG LED M2280, televiziune HD doar cu o antenă

LG LED M2280, televiziune HD doar cu o antenă

de Alexandru Radescu    |    28 Aug 2010   •   00:00
LG LED M2280, televiziune HD doar cu o antenă

Am trăit s-o văd şi pe asta: un monitor LED Full HD care să te lege de programele de televizor! Au reuşit-o cei la LG. Iar cu o antenă de cameră am avut gratis inclusiv canale HD pe noul monitor.

Auzi cuvântul "monitor" şi te gândeşti imediat la un sistem desktop. Chiar dacă tuner-ele tv integrate au mutat o parte din activitatea televizuală clasică pe monitorul de calculator, echipamentele dedicate computing/internet, pe de-o parte, şi televiziune, pe de altă parte, păreau două lumi cu o mulţime comună moderată, clară. Iată că rezoluţia display-ului (trecerea la Full HD) a făcut ca monitoarele performante să fie şi mai atractive. Dar cum rămân legate şi de un computer, nu se pot extinde cu diagonala pentru a "fura" categoric din piaţa televizoarelor. Marcat între aceste coordonate, credeam că am tranşat definitiv duelul acestor echipamente. Iată însă că după recenta experienţă cu monitorul LG LED M2280 Full HD mi s-au dat peste cap toate socotelile.

MIXUL PC-TELEVIZOR
Având încorporat un tuner tv digital MPEG4, i-am ataşat de curiozitate o antenă de cameră (o puteţi vedea şi în fotografia din dreapta) şi am lansat "scanarea" automată după programe. Rezultatul: TVR HD, Antena 3, Pro TV HD, Sport.ro HD, TVR 1, TVR 2, TVR Cultural, Naţional TV, Realitatea TV, TVR 3, B 1. Cu alte cuvinte, televiziune gratis, inclusiv canale HD!

Mai adaugă şi tehnologia LED, datorită căreia imaginea afişată este mult mai clară, iar culorile sunt mai intense (practic, pe toate cele patru margini ale monitorului sunt amplasate LED-uri, luminozitatea fiind repartizată uniform). De altfel, coreenii au încorporat în noua serie de LED-uri şi funcţia performantă "Auto Bright", care ajustează în mod automat nivelul luminozităţii ecranului în funcţie de lumina ambientală şi de conţinutul vizualizat. Aceste funcţii elimină senzaţia de ochi obosiţi şi, în plus, reduc sensibil consumul de energie, comparativ cu un monitor obişnuit (-45%).

În ceea ce priveşte conectica, amplasată în spatele monitorului "all-black", distribuţia este impresionantă: două porturi HDMI, SCART, intrare audio PC, ieşire căşti, ieşire optică, D-Sub etc. Există şi o parte tactilă a monitorului, mai multe funcţii care pot fi accesate în rama de jos. Chiar aici mai este ceva de lucru din partea firmei sud-coreene, pentru că meniurile nu răspund rapid la comenzi. De asemenea, fiecare meniu tactil accesat beneficiază de o iluminare albăstruie, o cromatică deosebită pe "fundalul" negru lucios (atenţie la amprente!) al ramei monitorului.

Casetă tehnică
Diagonală: 21,5 inci (55 cm)
Rezoluţie: 1920x1080 (16:9)
Interfaţă: D-sub, HDMI x 2
Timp de răspuns: 5 ms
Tuner TV digital MPEG4
Preţ: 1.400 de lei

×
Subiecte în articol: gadget