x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget LG Optimus 4X HD – Când la Fight Club se apreciază şi zvelteţea

LG Optimus 4X HD – Când la Fight Club se apreciază şi zvelteţea

de Alexandru Radescu    |    01 Sep 2012   •   21:00
LG Optimus 4X HD – Când la Fight Club se apreciază şi zvelteţea

Intamplarea a facut sa am in fata, "sub nas', atat LG Optimus 4X HD, cat sI HTC One X. Unul langa altul, rama langa rama. Doua supersmartphone-uri cu platforme hardware aproximativ identice. Performantele sunt asigurate de Tegra 3 (Nvidia), CPU Quad-core 1.5 GHz, memorie RAM 1GB, sistem de operare Android (v. 4.0.4. la One X, 4.0.3. la Optimus). Ca si modelul taiwanez din proximitate, 4X HD are un ecran "capacitiv' cu diagonala de 4.7 inci (11,9cm). Rezolutia este 720 x 1280, cu o densitate a pixelilor de 312 ppi. La display, LG afiseaza True HD-IPS (in timp ce One X mentioneaza Super IPS), cu nelipsita Corning Gorilla Glass. Diferente vizibile la imaginile afisate (static sau in miscare)? Niciuna! Fiind cu ambele "jucarii' in redactie, am supus aprecierilor colegilor sI fotografiile efectuate cu camerele foto din dotare (8MP la ambele). Aici parerile au fost impartite, dar mai degraba dintr-o "filosofie a imaginii', a redarii culorilor. Eu am inclinat spre One X, am apreciat culorile mai "vii'. Interesante sI numeroase optiunile de editare foto-video (cu 1080p/30fps), exista la acest Optimus sI efecte haioase la filmare (silly faces).

Pentru stocare, 4X HD ofera 16GB intern (din care 12GB sunt utilizabili de posesor) la care se adauga cardul micro SD. Ceea ce, din punctul meu de vedere, este un detaliu in plus fata de One X (doar stocare interna, 26GB utilizabili de posesor). Tehnologia Wi-Fi Direct este prezenta iar pentru viteza pachetelor de date se ofera HSDPA, 21 Mbps.

Cum avem de-a face cu sistemul de operare Android, exista acces la ecosistemul dezvoltat de Google, in continua expansiune. Nu lipsesc aplicatiile proprietare LG, la care se adauga sI dotarea NFC (pentru plati wireless la mica distanta, unde sunt disponibile aceste servicii ).

Cu toate aceste dotari hardware, 4X HD se prezinta cu o silueta zvelta (132.4x68.1x8.9 mm), fiind cu doar 3 grame mai "greu' dect One X: 133vs130 grame. Nota buna la acumulatori, pentru modelul LG: Li-Ion 2150 mAh.


Deosebire evidenta la design. Ca si cei de la Sony, coreenii de la LG au preferat pentru acest an forme "colturoase'. La 4X HD, producatorul a inserat metal in zona de rama, pentru carcasa posterioara folosindu-se un plastic destul de rezistent. Modelul venit la teste a fost pe alb, o culoare cu care nu ma impac la electronice. Din fericire, exista sI variante pe negru.
LG Optimus 4X HD (P880) poate fi achizitionat, la liber, la un pret de 2300 lei.

×